Facebook vil vide endnu mere - men du kan holde dem på afstand

Facebook vil vide mere om dine interesser, så reklamer kan blive mere målrettede

Facebook vil gerne vide endnu mere om dine interesse, så annoncering kan blive mere målrettet. (Foto: AP)
Facebook vil gerne vide endnu mere om dine interesse, så annoncering kan blive mere målrettet. (Foto: AP)

Er du en af de Facebook-brugere, der undrer dig - måske ligefrem irriteres - over irrelevante bannerannoncer fra eksempelvis bolighuse, bookmakere og grilludstyr, så er der godt nyt fra Facebook.

Selskabet vil således have dig til at oplyse dine interesser, så annonceringen kan blive mere målrettet og relevant. Kobler annoncørerne det sammen med viden om, hvad Facebook-brugeren har brugt tid på af apps og andre hjemmesider, så giver det en samlet viden, der, optimalt set, skulle resultere i en annoncering, som brugerne rent faktisk kan bruge til noget. Meget lig det, som Google også forsøger på.

- Lad os sige, at de overvejer at købe et nyt tv, og du starter med at lave research på tv'er på nettet i apps. Vi vil så måske vise dig tilbud på tv, så du nemmere finder det billigste eller andre producenter, som du kunne oveveje. Og fordi vi tror, at du er interesseret i elektronik, så viser vi dig måske reklamer for anden elektronik frem over, eksempelvis højttalere eller spilkonsoller, der passer til dit nye tv, forklarer Facebook.

Det er ikke nødvendigvis godt nyt for dem, der mener at Facebook allerede ved nok eller alt for meget. Og måske netop derfor har Facebook rent faktisk lagt en del af reklamekontrollen i hænderne på brugerne selv.

Ud over at man selv kan vælge til og fra på interesser, så kan man også aktivt vælge sig fra den målrettede annoncering på nettet. Digital Advertising Alliance har lavet en funktion, hvor en stribe selskaber giver brugerne mulighed for at vælge målrettet annoncering fra. Facebook er med på listen.

Facebook er ind til videre ikke med i et lignende EU-værktøj, men har så heller ikke sat dato for, hvornår den nye annonceringsfunktion rulles ud i lande uden for USA.

0 kommentarer
Vis kommentarer