Dansk firma i krig mod Google

Forbrugerne snydes for de bedste priser, hvis de lader Google bestemme deres valg, mener dansk pristjeneste

- Forbrugerne bliver snydt, når Google viser dem priserne på de varer, som Google har fået penge for at vise, mener Martin Andersen (t.v.) Foto: Olivia Loftlund
- Forbrugerne bliver snydt, når Google viser dem priserne på de varer, som Google har fået penge for at vise, mener Martin Andersen (t.v.) Foto: Olivia Loftlund

Danske PriceRunner og tre andre store tjenester til prissammenligninger klager nu til EU over Google.

Ifølge en undersøgelse, som de fire tjenester har fået udført, bliver forbrugerne nemlig præsenteret for markant dyrere produkter end de billigste, når de søger efter priser på Google.

- Google udnytter deres dominans til at vise forbrugerne deres egne resultater, som hverken er troværdige eller den laveste pris, siger Martin Andersen fra PriceRunner til Ekstra Bladet.

Han mener, at EU har været alt for langsomme til at reagere over for Google, der i 2017 ellers fik en kæmpe bøde for at udnytte sit monopol på søgninger.

- Siden meldte EU så ud, at de ville evaluere, om det her er godt nok. Siden er der intet sket, og vi har ventet i over et år. Nu vil vi gerne have dem på banen.

Se også: Giver milliardbøde: Så hårdt rammer Vestagers hammer Google

Ikke brødnid
Martin Andersen afviser, at det er brødnid, der nu får de fire pristjenester til at gå i kødet på Google. Det handler derimod om, at en stor spiller som Google misbruger sin dominans til skade for både forbrugerne og konkurrenter.

- Hvis man sammenligner priser, er det jo ikke troværdigt, hvis man ikke viser den laveste pris først.

- Der står jo intet om hos Google om, at den pris, du får, er bestemt af den leverandør, der har betalt Google mest.

Hans opfordring er derfor, at EU nu kommer i arbejdstøjet og laver den kulegravning af Googles opførsel, som man lovede for lang tid siden.

- Googles opførsel er blevet meget værre siden bøden og slet ikke godt nok det her.

- Man gør ganske enkelt forbrugerne en bjørnetjeneste, fordi priserne på Google er markant dyrere.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Google. Du kan herunder læse hele brevet fra pristjenesterne til den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager:

24 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere