Danskerne er vilde med privat kameraovervågning

Der sælges masser af udstyr til at passe på vores hjem og værdier - men hvor går din grænse for overvågning i privaten? Indslaget er en del af Ekstra Bladets nye mobilformat, Velkommen Til Virkeligheden

Se VTV her

Se VTV herover artiklen

Det er næsten kun fantasien, der sætter grænsen for overvågning i private hjem.

- Der har aldrig været så meget udstyr på markedet, som private i dag kan købe ind og sætte op derhjemme, fortæller Ekstra Bladets techredaktør, Heine Jørgensen, i aftenens udsendelse.

Nyheder - 24. maj. 2016 - kl. 20:56 'Velkommen til Virkeligheden': Kvinde bider betjent

- Og det er blevet langt mere avanceret end tidligere. Fx kan du som hovedregel følge med live via din mobiltelefon og få en alarm på telefonen, hvis kameraets sensorer udløses af aktivitet i hjemmet.

Teknologi - 30. maj. 2016 - kl. 20:55 Overvågning i hjemmet: Sådan vælger du det rigtige kamera

Men hvor går grænsen for overvågning i privatlivet? Det er nogle af de spørgsmål, man bør stille sig selv, inden der hovedløst investeres i udstyret:

- Hvis man ikke sørger for nogle spilleregler for brugen af udstyret, kan det nemt skabe konflikter på hjemmefronten.

- Det bedste udstyr kan jo gemme alt i flere uger - også med lyd i høj kvalitet. Det stiller nogle særlige krav til etikken og aftalerne, man laver i familien om udstyret , mener Ekstra Bladets techredaktør.

Nyheder - 17. maj. 2016 - kl. 20:55 Vild overhaling: Se bilist snyde døden

Du kan få alle hans råd i artiklen her og i løbet af udsendelsen.

Velkommen til Virkeligheden byder også på dagens mand, politiet er klar med en trafikal forseelse, en skøn vejrudsigt og meget mere.

Du kan se med hver mandag til torsdag klokken 21.00, når Ekstra Bladet sender sit nye mobilformat 'Velkommen til Virkeligheden'.


Se indslaget om kameraovervågning her.