Dating-fup på nettet: Han flirter dig fattig

DR har mødt en af de mænd, der lever af at udgive sig for at være en kvinde på betalings-hjemmesider, hvor ensomme søger kærligheden

Kontant på DR sætter i aften fokus på dating-sider på nettet, der bruger falske profiler til at lokke penge ud af kunderne.

Forbrugerprogrammet har mødt en af de mandlige operatører, der udgiver sig for at være op til flere forskellige flirtende kvinder, som chatter med kærlighedssøgende danske mænd.

I den korte tid Kontant er på besøg hos den 29-årige operatør, er han i kontakt med 20 forskellige mænd. En af dem skriver om sit syge barnebarn, og da kunderne betaler for hver besked, gælder det om at holde internet-samtalen i gang længst muligt.

Se også: Datingsider lokker med en lækker date - men du chatter med en mand

Den 29-årige operatør har dette overblik over sine samtaler med kunderne. Manden har flere kvindelige identiteter og målet er at holde korrespondancen i gang, så betalingen bliver højere. Foto: DR Kontant
Den 29-årige operatør har dette overblik over sine samtaler med kunderne. Manden har flere kvindelige identiteter og målet er at holde korrespondancen i gang, så betalingen bliver højere. Foto: DR Kontant
 

- Så kører man lidt på det med, at hans barnebarn ligger syg og kører lidt medlidenhed, siger operatøren, der foregiver at være den 35-årige singlekvinde og blomsterbinder, Elvira, overfor den ældre mand, mens han har andre identiteter kørende ved siden af til de øvrige kunder.

Operatøren har haft jobbet i et halvt år nu, og han ved, hvad der skal til for at holde chatten i gang.

- Der skal være et spørgsmål til sidst, for på den måde holder du den kørende, forklarer han til Kontant i et tv-interview, som du kan se en del af øverst.

Afsløret tidligere: Så aggressivt jages kunderne

Ekstra Bladet oprettede som en test i foråret flere profiler på datingsiderne, som DR Kontant nu også har undersøgt. Og her oplevede vi over flere uger at blive jagtet meget aggressivt fra det øjeblik, vi havde oprettet profilerne.

Det væltede nemlig ind med tilbud om sexet chat fra en række af meget frække kvinder. Sjovt nok modtog vores profiler - på de tilsyneladende forskellige datingsider - nøjagtig samme besked fra nøjagtig samme 'kvinde' - og på næsten samme tidspunkt hver eneste gang.

Ideen med at spamme kunderne er naturligvis at lokke dem til at begynde en chat. Prisen pr. besked fra kunden til de falske 'kvinder' er nemlig op til ni kroner. Så jo bedre datingsiderne lykkes med at lokke dig til at chatte med en falsk profil, jo flere penge er der til bagmændene.

Udspekulerede
Forbrugerrådet Tænk har tidligere fastslået, at hjemmesider, der bruger falske profiler, bevæger sig på grænsen til at begå bedrageri, men kunderne skal også huske at læse det med småt.

De udspekulerede ’dating’-sider dækker sig nemlig ind under, at de nederst på hjemmesiderne skriver, at såkaldte underholdningsprofiler kan forekomme. Så der bliver altså ikke givet garanti for, at man nogensinde kommer til at møde den person, som man tror, at man chatter med.

Den anonyme operatør, som Kontant har fået i tale, har et godt råd til de mænd, der chatter for at finde kærligheden og ikke blot som liderligt tidsfordriv.

- De skal holde sig langt væk, for det er kun en pengemaskine. Der sker ikke mere. Det er en samtale, der skal køre og køre og køre, indtil du selv opgiver en dag. Længere er den ikke.

Så husk at læse det med småt.

Se mere i Kontant: 'Det store datingbedrag' i aften kl. 21.00 på DR1. Herunder kan du også se den dokumentation, som Ekstra Bladet tidligere har samlet om sagen:

Her er de 10 vigtigste regler, som de ansatte på datingsiderne skal følge:

Her kan du læse mere fra manualen om at snyde kunderne. Blandt andet kan man læse, hvordan man snyder mændene på datingsiderne, hvis de spørger om ens Facebook-profil, eller de vil chatte på Skype:

Her kan du se et jobopslag som 'falsk chatter'  for datingsiderne og betingelserne i kontrakten, som kræver kæmpe erstatning af de ansatte, hvis de sladrer om snyderiet:

- Man giver sit hjerte til en idiot på et billede, som man kun taler og skriver sammen med. Alligevel flyver man op i skyerne. Det er sindssygt, siger Mariann, der nu drukner i ubetalte regninger og dyre hurtiglån. Vagthund Falsk datingprofil lokkede: Nu har Mariann mistet alt

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen