Denne hovedtelefon holder de forkerte lyde ude - og de rigtige inde

Anmeldelse: Libratone TRACK+ er noget af det bedste, der er sket på markedet for trådløse hovedtelefoner i år

Libratone TRACK+ var en daglig fornøjelse under vores test. Pr-foto
Libratone TRACK+ var en daglig fornøjelse under vores test. Pr-foto

Libratone TRACK+: Bluetooth in-ear-hovedtelefon med støjreduktion, batteritid op til otte timer, vejer 28 gram, set til 1499 kroner

At teste hovedtelefoner kan være lidt som at køre rutschebane i Tivoli: man ved aldrig helt, om det kilder lige så godt i maven som sidste gang, selv om banen er den samme.

Sådan er det også på markedet for hovedtelefoner, hvor der spyttes mange modeller ud, som ofte har to kvaliteter: de er bedre end tidligere, men ligner også hinanden lidt for meget meget.

Og så er der de par gange om året, hvor man virkelig rammer ind i en hovedtelefon, det er svær at blive sur på. Hvor pasformen er perfekt, materialerne føles og er godt lavet, og lyden og betjeningen er præcis, som man kan ønske sig og forlange til prisen.

Pr-foto
Pr-foto

Tre bud fra Jabra på in-ear-hovedtelefoner i elite-serien. Fra venstre er det  Pr-foto Teknologi Jabras fornemmelse for lyd giver Apple kamp til stregen

Til den aktive bruger
Netop sådan er Libratone TRACK+, der er i den svære kategori af hovedtelefoner, der skal ligge hen over halsen og helt ind i øret. Begge designvalg kan skræmme kunder væk. Både dem, der har det svært med at have en ledning hen over halsen. Og dem, der ikke kan fordrage at have noget helt inde i øret.

Som navnet afslører, har Libratone den aktive bruger i tankerne med TRACK+. Det betyder, at hovedtelefonen sidder ekstra godt fast, fordi du kan justere pasformen perfekt med de medfølgende øretips.

Under vores test viste TRACK+ sig at være perfekt på alle de fronter, som Libratone lover at dække. Lydoplevelsen er god og tilpas neutral til, at man ikke føler sig 'basset' helt ned. Også den indbyggede støjreduktion, som du styrer via en ganske velfungerende gratis app, opfører sig fint. Du kan indstille forskellige niveauer for, hvor meget du vil holde de uønskede lyde ude, så du kan koncentrere dig om, hvad du lytter på og i øvrigt har i gang.

Der følger et alsidigt udgave af øredutter med i købet. Det er godt! Pr-foto
Der følger et alsidigt udgave af øredutter med i købet. Det er godt! Pr-foto

Beoplay P6 er ikke en billig højttaler, men du får også meget for pengene. Pr-foto Teknologi Bang & Olufsen leverer hit og skidt på samme tid

Pas på batteriet
Telefonsamtaler lykkes TRACK+ ligeledes med og på et niveau, hvor modtageren af opkaldet nogle gange slet ikke opdager, at du bruger et headset, hvilket er en stor kvalitet.

Kun på et enkelt punkt vil vi løfte en advarende finger: batteritiden. Hvis du bare lader hovedtelefonen hænge om nakken, risikerer du, at den alt for hurtigt løber tør for strøm.

Ved bevægelser tror modellen nemlig, at du stadig bruger den. Lidt ærgerligt, at den ikke selv kan spotte, at du har taget dem ud af.

Og ærgerligt, at også Libratone som andre i branchen har sparet på strømstikket og fortsat bruger det forældre microUSB-stik til opladning. Vi ville hellere have et USB-C.

Pr-foto
Pr-foto

Jabra Elite 65t er en af de bedste trådløse hovedtelefoner på markedet lige nu med plads til enkelte forbedringer. PR-foto Teknologi Anmeldelse: Trådløs hovedtelefon fra Jabra stræber efter det perfekte

7 kommentarer
Vis kommentarer