Denne robot støvsuger dit gulv men ikke din pengepung

ANMELDELSE: Robotstøvsugere er blevet så gode, at de for alvor kan være et alternativ til traditionelle støvsugere

Robotstøvsugeren i vores test klarer fint arbejdet med at erobre stuens tæpper og rengøre dem. Men den er ikke god til dørtrin. Foto: Ecovacs
Robotstøvsugeren i vores test klarer fint arbejdet med at erobre stuens tæpper og rengøre dem. Men den er ikke god til dørtrin. Foto: Ecovacs

Ecovacs DEEBOT 900: Kortlægger automatisk dit hjem, kan fjernstyres via app og Google Home, mulighed for faste rengøringstider, set til 3498 kroner.

I vores lille husholdning er det mig, der er 'husmoderen'. Det betyder blandt andet, at støvsugeren manuelt skal slæbes rundt i værelserne og gerne nå helt ud i hjørnerne.

Dette stykke fritidsarbejde synes jeg nu er ganske hyggeligt og sammen med for eksempel manuel opvask et hyggeligt afbræk i en skemalagt hverdag.

Dermed ikke sagt at maskiner er forment adgang på matriklen. Derfor tog vi også glade imod muligheden for gennem nogle uger at lukke et nyt medlem ind i familien: robotstøvsugeren Ecovacs DEEBOT 900.

Appen til DEEBOT 900 er meget velfungerede og enkel at forstå. Foto: Ecovacs
Appen til DEEBOT 900 er meget velfungerede og enkel at forstå. Foto: Ecovacs

Snart er det slut med at købe den smarte Chromecast Audio, som både kan sende lyd til en højttaler og til dit gamle anlæg. Foto: Google Teknologi Google dropper billig version af Chromecast

Solidt design
Ecovacs er en blandt flere kinesiske producenter af robotter til hjemmet og har været på markedet i mere end 10 år. Det mærker man allerede ved udpakningen og opsætningen af støvsugeren, som vi havde til test.

Den er pænt designet, godt bygget og har en logisk konstruktion og ditto betjening fra den app, du bruger til at kontrollere maskinen med.

De vigtigste dele i salgspakken er naturligvis robotten selv, men også den ladestation den automatisk søger tilbage til, når arbejdet er udført.

DEEBOT 900 bruger den avancerede scanner på ryggen til at kortlægge rummet med. Foto: Ecovacs
DEEBOT 900 bruger den avancerede scanner på ryggen til at kortlægge rummet med. Foto: Ecovacs

5G er også et stort emne på CES-messen i Las Vegas, der afvikles i denne uge. Foto: Steve Marcus/Ritzau Scanpix Teknologi Glem alt om 5G: Kongen er 4G

Kortlægger rummet
Det smarte ved DEEBOT 900 er, hvor effektivt den kortlægger det rum, den skal rengøre. Og hvor godt den løser opgaven.

Første gang robotten tager en tur gennem rummet, laver den et meget præcist kort over, hvor møblerne står. Den viser efterfølgende i appen, hvor den har støvsuget, så man altid har et overblik over blinde hjørner i rengøringen.

Trods den avancerede 'radar' og indbyggede intelligens har DEEBOT 900 sine begræsninger. Vi oplevede således flere gange, at den endte med at sidde håbløst fast mellem en lavere sofa og et tæppe. Og at vi fandt den 'sovende' klemt inde under sofaen, når vi kom hjem.

Lydniveauet fra DEEBOT 900 er acceptabelt. Alligevel er det godt, at du via appen kan sætter tidsgrænser for, hvornår den ikke skal gå i gang med at støvsuge. Foto: Ecovacs
Lydniveauet fra DEEBOT 900 er acceptabelt. Alligevel er det godt, at du via appen kan sætter tidsgrænser for, hvornår den ikke skal gå i gang med at støvsuge. Foto: Ecovacs

Alt er rigtigt på TOUCHit, men den pressede desværre vores testperson på ørerne. Pr-foto Teknologi Denne hovedtelefon kunne have været en vinder

Hader dørtrin
Løsningen er manuelt at sætte nogle virtuelle grænser ind på kortet, så støvsugeren fremover holder sig væk fra den 'robot-spisende' sofa.

DEEBOT 900 er heller ikke vild med dørtrin. Det lykkedes os aldrig at få den til at rengøre hele huset, men alene et rum ad gangen.

Løsningen er manuelt at flytte støvsugeren til for eksempel køkkenet, hvilket forvirrer robotten og kræver en ny opmåling af både køkkenet og senere af stuen, selvom den tidligere har været begge steder.

Slipper ikke for arbejde
Forbeholdene til trods var det en virkelig god oplevelse at se, hvor langt robotstøvsugere er kommet. Og nu til priser der ikke støvsuger din pengepung.

DEEBOT 900 er et solidt alternativ til meget dyrere mærker. Men uanset prisniveau frigør en robotstøvsuger dig ikke fra arbejde.

Du skal administrere robotten, flytte den rundt og meget oftere end din normale støvsuger tømme den. DEEBOT 900 har så lidt plads til skidt, at du ofte er nødt til at tømme den efter hver rengøring.

Og apropos rengøring får du brug for den medfølgende børste til at holde maskinen ren med. Heldigvis kan du nemt afmontere de rengørende dele i DEEBOT 900.

Hvis du gemmer den billige fjernbetjening godt væk, er soundbaren fra Denon den bedste i vores test. Pr-foto Teknologi Når det ikke skal være Sonos: Få mest soundbar for pengene

PriceRunner: Disse robotstøvsugere jagter danskerne

Ifølge en opgørelse fra PriceRunner var dette de mest søgte robotstøvsugere i 2018. DEEBOT 900 var den 68. mest søgte robotstøvsuger sidste år:

iRobot Roomba 980

Xiaomi Roborock Mi S50

iRobot Roomba 966

Miele Scout RX1

iRobot Roomba 866

iRobot Roomba 981

iRobot Roomba 891

iRobot Roomba 605

iRobot Roomba 896

iRobot Roomba 616

Neato Botvac D7 Connected

Severin RB 7025

Neato Botvac Connected

iRobot Roomba 960

iRobot Roomba 615

iRobot Roomba 875

iRobot Braava 390T

iRobot Roomba 780

Neato Botvac D5 Connected

iRobot Braava Jet 240

Kilde: PriceRunner

52 kommentarer
Vis kommentarer