Derfor drukner du i mails lige nu - og derfor skal du læse dem

Millioner af netbrugere modtager beskeder fra firmaer, der kæmper for at leve op til de nye EU-regler om databeskyttelse

Det er vigtigt at læse de mange mails, du lige nu får om de nye regler for dit digitale privatliv. Hør her hvorfor. Videoreportage: Ekstra Bladet

En strøm af beskeder fra firmaer som Facebook, Twitter, Instagram, men også fra danske firmaer vælter i disse uger ind i mailboksen hos millioner af netbrugere.

Og nej, der er hverken tale om spam eller farlige mails, når beskeden faktisk kommer fra disse firmaer.

Forklaringen er i stedet, at om en måned træder strammere regler for beskyttelse af dit digitale privatliv i kraft. Hvis firmaerne ikke overholder reglerne, kan det i værste fald koste dem enorme bøder.

Pas på inden du klikker

Som altid skal du tænke dig om, inden du klikker løs på mails, der ligner noget fra Facebook og lignende firmaer.

Også svindlerne har opdaget, at der ryger mange mails af sted lige nu og udnytter det til at sende falske mails, der i værste fald kan skade din computer og dig.

Det sikreste er derfor, at du besøger de hjemmesider, der skriver til dig, ved at taste adressen og dine brugeroplysninger direkte ind frem for at klikke på links, du er i tvivl om.

Kræver et samtykke
En central del af reglerne er, at du som netbruger skal give et klart samtykke til, at for eksempel Facebook gemmer data om dig, eller dit lokale rejseselskab gør det. Uden et samtykke må firmaerne ikke samle data.

Men du har også et ansvar. For hvis du undlader at læse betingelserne og ikke godkender dem ordentligt, risikerer du at miste en vigtig service eller adgangen til nettjenester.

Det er en rigtig god idé at tjekke de mange mails. I nogle tilfælde giver du nemlig samtykke ved at fortsætte med at bruge tjenesten.
Det er en rigtig god idé at tjekke de mange mails. I nogle tilfælde giver du nemlig samtykke ved at fortsætte med at bruge tjenesten.
 

Derfor kan det altså være en ganske god idé at tjekke de mange mails, du får lige nu. Ikke mindst for at sikre at du faktisk har lyst til at sige ja til den måde, firmaerne fortolker EU-reglerne på.

Du kan i grafikken herunder se, hvad reglerne betyder og læse mere her.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

29 kommentarer
Vis kommentarer