Derfor er den nye iPad et godt køb

ANMELDELSE: Apple skaber ingen revolutioner med sin nyeste tablet - og det er fint

Noa på fire år og Elias på to opdagede hurtigt det bedste ved den nye iPad: pennen. Foto: Jakob Jørgensen
Noa på fire år og Elias på to opdagede hurtigt det bedste ved den nye iPad: pennen. Foto: Jakob Jørgensen

Standard iPad årgang 2018: 9,7 tommers display, 1536 x 2048 pixels, 469 gram (WiFi) / 478 gram (LTE), priser fra 2799 kroner.

Forudsigelig.

Ordet er ganske dækkende for det indtryk, man får efter at have prøvet og ikke mindst set Apples nyeste iPad i standardudgaven.

Den 9,7 tommer store tablet er nemlig på mange måder et trygt pust fra fortiden. Især for de millioner af brugere, der har lært, at en ægte tablet er en iPad. For dem er dette modellen, de er vokset op med og fint kan leve videre med.

Teknologi Ejer du disse højttalere? Så bliver du snydt for AirPlay 2

Bedst til prisen
I vores test kunne vi gå ad to veje: Måle op mod det bedste Apple og andre producenter leverer. Eller lade fornuften møde det forudsigelige. Vi valgte det sidste.

Spørgsmålet er nemlig, hvor mange der har budget til og behov for at smide fra 5000 til mere end 10.000 kroner for en iPad Pro. Windows-tablets ligger i samme dyre prisklasse, mens Android-tablets generelt er noget rod, der slet ikke kan sammenlignes med denne model.

Og regnestykket herover kender Apple godt og har derfor gjort 6. generation af sin tablet så billig, at de fleste kan betale. 2799 kroner koster modellen med 32 gigabyte, men vælg den større med 128 gigabyte til 3499 kroner, hvis du har råd.


Sådan anmelder The Verge den nye iPad. Video: YouTube

Firkantet design
Forudsigeligheden i iPad årgang 2018 er primært designet. Her er ingen smalle kanter og stadig et lidt firkantet look.

Til gengæld er processoren opgraderet til godkendt hastighed, displayet ser fint ud til prisen, og som noget helt nyt kan du – mod en klækkelig betaling på 749 kroner – bruge en Apple Pencil.

Hos vores travle testfamilie med to små børn på to og fire år vakte særligt denne funktion interesse. Man kan for eksempel tage et billede af en tegning og så farvelægge den igen og igen.

Dette officielle billede viser toppen af OnePlus 6. PR-foto Teknologi Her er datoen: Denne dag er OnePlus 6 klar

Man kan også efterbehandle fotografier med brug af pennen. Men hvis du for alvor vil bruge tablet og pen professionelt, kommer du ikke uden om at investere i den dyrere pro-serie. Dertil er opløsningen på standardmodellen i underkanten.

Det samme kan man sige om den indbyggede højttaler, der selv til prisen er alt for ringe.

Men så kan du naturligvis glæde dig over, at det normale hovedtelefonstik ikke er droppet.  Batteritiden er ligeledes rigtig god.

Mangler vigtigt stik

Selv om Apple med pennen understøtter en pro-funktion i den nye billige iPad, følger et vigtig stik ikke med.

iPad Pro har et særligt stik, der gør det meget nemt at tilslutte et tastatur. Men det må du leve uden og i stedet bruge et normalt Bluetooth-tastatur.

Teknologi Nu kommer uret der også er en mobiltelefon

Dommen: en solid erstatning
Det er nemt at kritisere Apple for at have fødderne solidt plantet i en fortid, de selv har skabt.

Men for den almindelige bruger, der har slidt sin gamle iPad ned og ikke vil bløde en formue på en ny, er dette modellen, man skal gå efter.

Du kan se alle specifikationer for den nye iPad sammenlignet med iPad Pro her.

Teknologi Her er det bedste mobilkamera du kan købe lige nu

10 kommentarer
Vis kommentarer