Derfor skal du opdatere din iPhone i dag

Apple frigiver vigtig opdatering, der lukker alvorligt sikkerhedshul

Hullet i Facetime er nu helt lukket, lover Apple. Foto: ODD ANDERSEN/Ritzau Scanpix
Hullet i Facetime er nu helt lukket, lover Apple. Foto: ODD ANDERSEN/Ritzau Scanpix

Et sikkerhedshul, der gjorde det muligt at aflytte andre uden deres viden, er torsdag aften blevet endeligt lukket af Apple.

Det sker, efter det forleden kom frem, at en alvorlig fejl i beskedprogrammet Facetime i nogle situationer kunne åbne op for mikrofonen og kameraet hos modtagerne af et opkald.

Sagen fik Apple til at lukke for gruppeopkald i Facetime, men sikkerhedshullet kræver også, at brugerne opdaterer deres enheder.

Sådan ser det ud, når opdateringen er klar på din enhed. Skærmdump
Sådan ser det ud, når opdateringen er klar på din enhed. Skærmdump
 

Fejlen i FaceTime åbnede op for mikrofonen hos modtageren af opkald, uden at de vidste det. Foto: ODD ANDERSEN/Ritzau Scanpix Teknologi Apple: Vi har fundet fejlen i FaceTime

Sådan henter du den
Opdateringen hedder iOS 12.1.4, og Apple opfordrer alle brugere til at opdatere deres iPhones og andre mobile enheder hurtigst muligt.

Du finder opdateringen via menuen Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering.

Du skal være på en wifi-forbindelse, og telefonen skal være tilstrækkeligt opladet, for at du kan installere opdateringen.

De amerikanske kunder mener, at Apple med vilje har ødelagt telefonernes evne til at bruge gamle, men originale opladere. Foto: Jonas Olufson Teknologi Apple anklages for nyt svinsk trick

26 kommentarer
Vis kommentarer