Det kan du vente dig: I morgen viser Google fremtiden frem

Google I/O 2016 begynder i morgen og kører over tre dage - her er, hvad du kan forvente at se af nyheder

Googles konference er det årlige samlingspunkt for udviklere, men også en nyhedsmagnet fra Googles store univers. (Grafik: Google)
Googles konference er det årlige samlingspunkt for udviklere, men også en nyhedsmagnet fra Googles store univers. (Grafik: Google)

Google I/O 2016 er klar til at åbne dørene i morgen for tre fulde dage med hardcore-programmering.

Men Googles store udviklerkonference starter ballet med at præsentere en række nyheder, både når det gælder software og hardware, skriver Mobil.nu.


Se åbningen her som normal tv-optagelse. (Video: YouTube)


Se åbningen her som 360-graders optagelse. (Video: YouTube)


CNET.com bringer en kommenteret live-udsendelse af åbningen. (Video: YouTube)


Brian Tong fra CNET.com giver her sit bud på, hvad vi kan vente at se på Google I/O 2016. (Video: YouTube)

Nexus 6P (2016)

Sidste år kom den roste Nexus 6P lavet af Huawei og måske vi får en opdatering at se på Google I/O 2016. Den kan komme til at hedde Nexus 6P (2016), og benchmarktest viser, at den vil få Snapdragon 820 og 4 GB RAM.

Formentlig vil der ikke være tale om så mange andre nyheder til den telefon.

LÆS OGSÅ: Telmore lancerer nyt univers med 'Mere end snak'

Ny Android 7.0

Følger Google traditionen vil de præsentere næste udgave af Android, nemlig Android 7.0 på Google I/O 2016, og dets navn vil også blive præsenteret - p.t. hedder systemet Android N. Navnet plejer at have noget med søde sager at gøre, så mon ikke det også bliver sådan med Android 7.0.

Vi kan ellers forvente forbedringer af brugerfladen, Material Design. Der forventes split-screen til smartere multitasking og så rygtes det også, at notificeringssystemet står over for en massiv opdatering.

LÆS OGSÅ: Windows 10 Mobile får endelig understøttelse af fingeraftrykslæsning

Android VR

Det forventes også, at Google vil satse massivt på virtual reality og Android VR skulle blive næste VR-headset – det bliver også præsenteret på Google I/O 2016, forventer vi i hvert fald.

Android VR skulle fungere uden brug af en smartphone, som det er tilfældet i dag med Google Cardboard. Der vil formentlig stadig være tale om et rigtig billigt VR-headset sammenlignet med HTC Vive og Oculus Rift, men det vil nok ikke levere helt samme oplevelse som disse VR-headsets.

Det bliver også interessant at se, hvilke nyheder Google eventuelt har på software-fronten, når vi taler virtual reality.

LÆS OGSÅ: Nu kommer superhurtig Gigabredbånd i Danmark

Chrome OS

Google skulle angiveligt være i gang med at skabe langt tættere integration mellem Chrome OS og Android, så man i fremtiden skulle kunne benytte sig af helt samme apps til både Chrome OS og Android.

Hidtil har det kun været begrænsede versioner af populære apps, der har været tilgængelige i Chrome Web Store. Det vil gøre det endnu mere attraktivt for udviklere at udvikle til Googles brugere.  Denne opdatering forventer vi også at se på Google I/O 2016.

LÆS OGSÅ: Første rigtige billede af iPhone 7?

Kontakt techredaktionen

Har du en god historie om teknologi, ris eller ros? Mail til tech@eb.dk - eller sms/mms til 2860 2939 (alm. takst). Du er også velkommen til at sende en direkte besked på Twitter:

3 kommentarer
Vis kommentarer