Drastisk løsning på mobilsnak: Skyder publikum med laserpenne

Kinesiske biografer og teatre har fået nok af mobiltelefoner under forestillinger - nu bruger de ansatte laserpenne til at udpege synderne blandt publikum

Laserpenne er et yndet 'våben' i Kina til at udpege og 'skamme' publikum, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt.
Laserpenne er et yndet 'våben' i Kina til at udpege og 'skamme' publikum, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt.

Hvad er værst: at din sidemand bruger sin mobiltelefon - eller at du rammes i øjet af lyset fra en laserpen?

I Kina mener talrige biografer og teatre, at det sidste er at foretrække.

For når uopdragent publikum hiver mobiltelefonen frem under en forestilling, griber personalet nu til deres laserpenne og skyder mod synderne.

Se også: Træt af mobilsnak: Sådan fik han alle til at holde mund

Skammer publikum med laser
Fænomenet går ifølge New York Times under navnet 'laser shaming'. Man 'skammer' ganske enkelt kunderne, når alle kan se laseren pege ned mod den mobil-misbrugende sidemand:

- Selvfølgelig er det forstyrrende med laserne.

- Men at se mobiltelefonernes skærme lyse op forstyrrer endnu mere, siger Xu Chun til avisen efter at have set en forestilling i Beijing.

Mobil - 15. mar. 2016 - kl. 12:22 Vil slagte Apples nye iPhone med miniudgave af Galaxy S7

Unge og uopdragne
En del af problemet er angiveligt, at der er sket en kæmpe opblomstring af publikum i Kina til biograf- og teaterforestillinger.

Og gæsterne er typisk meget unge og mangler opdragelse i, hvordan man opfører sig.

Flere udenlandske teatergrupper beder dog nu deres kinesiske værter om at beholde laserpennene i lommen, da der er en risiko for, at uskyldige optrædende eller gæster bliver ramt i øjet.

Se også: Ny tjeneste: Her er al streaming i Danmark

20 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere