Dumper prisen på 5G

To nye modeller i OnePlus Nord-serien sparker hul i markedet for billige mobiltelefoner - og tilføjer en længe ønsket funktion

5G i København - hvad kan det? Ekstra Bladets tech-redaktør Heine Jørgensen forklarer. Video: Maya Tekeli

Som den kinesiske mobilproducent lovede ved lanceringen af OnePlus Nord-serien tidligere i år, kommer der nu to billigere Android-telefoner kaldet OnePlus Nord N10 5G og OnePlus Nord N100.

Førstnævnte er en 6,49 tommers 5G-model med 90 Hertz billedopdatering, seks gigabyte RAM og 128 gigabyte intern lagerplads. N100, der ikke understøtter 5G, har et lidt mindre 6,52 tommers display, fire gigabyte RAM og 64 gigabyte intern lagerplads.

Begge modeller har ifølge OnePlus gode kameraer, men de er bedst på N10 5G. Omvendt er batteriet på N100 størst med 5000 mAh mod 5G-modellens 4300 mAh batteri.

Teknologi Kontrollant om 5G: Ingen grund til panik

Sådan ser bagsiden af OnePlus Nord N10 5G ud. Pr-foto
Sådan ser bagsiden af OnePlus Nord N10 5G ud. Pr-foto

Der er grund til at holde en fest for OnePlus 8T. Det er årets hidtil bedste telefon og kan til prisen spille op med selv meget dyrere Android-telefoner og iPhones, mener Ekstra Bladets tech redaktør. Foto: Ekstra Bladet Teknologi Vinderen er tilbage

Hukommelse kan udvides
Og modellerne deler en særlig funktion, som OnePlus-telefonerne længe har manglet. Nemlig muligheden for at udvide den interne lagerplads med et microSD-kort. Det er første gang, at firmaet understøtter den funktion. Der er også et normalt hovedtelefonstik i modellerne.

Mens OnePlus Nord N10 5G har en 30 watts strømforsyning, ligger der en mere moderat 18 watts model i salgskassen med den billigere N100.

Og priserne? Jo, 5G-modellen koster 2499 kroner i vejledende udsalgspris, mens den billigere 4G-model fås for blot 1399 kroner.

Der p.t. ingen informationer om salgsdatoen herhjemme.

Hurtigere mobiltelefoner bliver en af måderne, du kan komme til at møde 5G på. Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix Tech Mobilnettet på doping: Så hurtigt bliver 5G

Læseren til fingeraftryk sidder på begge modeller - her N100 - på bagsiden af telefonen. Pr-foto
Læseren til fingeraftryk sidder på begge modeller - her N100 - på bagsiden af telefonen. Pr-foto

MagSafe er det nye system til trådløst at lade iPhone 12-serien med. Det virker på alle fire modeller og kan også oplade dine AirPods trådløst. Foto: Ekstra Bladet Teknologi Her er dommen

Teknologi Politianmeldt for 5G

Sådan virker prislinks i denne artikel

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på disse links, modtager vi en mindre betaling. Samarbejdet har ingen betydning for, hvilke tests eller techhistorier vi bringer - eller en eventuel bedømmelse af et produkt.

- redaktionen

35 kommentarer
Vis kommentarer