Estiske bilgribbe stoppet: Danske kunder skal ikke betale

Domstol i Estland afviser sager fra aggressivt estisk netfirma - har plaget danske kunder med ulovlige regninger

Det er hjemmesiden her,  Forbrugerombudsmanden har fået en ny dom over. Men også andre lignende sider til bilvurdering har opført sig tvivlsomt over for danske netbrugere.
Det er hjemmesiden her, Forbrugerombudsmanden har fået en ny dom over. Men også andre lignende sider til bilvurdering har opført sig tvivlsomt over for danske netbrugere.

En estisk domstol har nu sat et punktum i sagen om ulovlige regninger for bilvurderinger, som er regnet ned over danske kunder.

Efter i 2014 at have lokket danske netbrugere til at hente en vurdering på bilenspris.com, sendte Nordic Web Solutions OÜ en regning.

Problemet er bare, at kunderne ikke kunne gennemskue, at de faktisk havde købt noget. Den information skjulte det estiske firma, hvilket gjorde opkrævningen ulovlig.

Det stoppede dog ikke sagerne. For når kunderne nægtede at betale for noget, de aldrig havde sagt ja til, blev de juridisk overfaldet af det estiske advokatfirma Storm & Mets OÜ med nye krav og trusler om retssager.

Se også: Advokatfirma jagter netkunder: Derfor skal du afvise kravet

Ombudsmand: Helt uacceptabelt
Men nu er det ifølge Forbrugerombudsmanden endelig lykkedes at få sat en stopper for det aggressive netfirma:

'Det er naturligvis helt uacceptabelt, at Storm & Mets OÜ nu igen prøver at skræmme danske forbrugere til at betale penge, som de ikke skylder,' lyder det i en udtalelse fra forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Hvis det estiske firma mod forventning fortsætter med de ulovlige opkrævninger, opfordrer hun forbrugerne til omgående at kontakte ombudsmandens kontor.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra det estiske firma og deres advokater.

Se også: Vil disse bilsider have penge af dig? Så nægt at betale

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen