Facebook åbner: Pas på - nu kan andre snage dybt i din fortid

Ny søgefunktion gør det nemt at grave dine gamle opdateringer på Facebook frem igen, hvis du ikke beskytter dig mod snageriet - se her hvordan du gør

Guide: Sådan undgår du, at andre kan snage dybt i din fortid på Facebook

På papiret ser det godt ud: nu vil Facebook gøre det meget nemmere at finde indhold på den sociale tjeneste og søge mellem mere end 2 billioner opslag.

Se også: Nu kan du søge blandt Facebooks to billioner offentlige opslag

Men i realiteten er den nye funktion en åben dør til din fortid, hvis du ikke beskytter dig nok.

Og hvis du ikke tjekker din egen privatlivsstatus på Facebook, risikerer du at gamle og glemte opdateringer pludseligt får nyt liv.

- Mens målet for Facebook er at konkurrere med tjenester som Twitter, så er det ikke sikkert, at brugerne på Facebook har lyst til at gamle opdateringer bliver så offentlige, siger Renate Samson fra den engelske forbrugergruppe Big Brother Watch.

Undskyld, undskyld, undskyld. Facebook er ikke stolt over, at deres mobile app på iPhone slugte alt for meget batteri. (Foto: Lukas Schulze/AP) Mobil - 23. okt. 2015 - kl. 21:38 Nu undskylder Facebook: Derfor stjal vi strømmen fra din telefon

Hun er stærkt kritisk over for, at Facebook uden ret store armbevægelser har ændret søgefunktionen på sitet så markant:

- Det er skuffende, at Facebook gør så lidt for at orientere brugerne eller hjælpe dem med at skjule deres gamle poster, mener hun.

Sådan gør du gamle poster private
Som det ses af nedenstående vejledning er det ikke verdens nemmeste øvelse at skjule tidligere opdateringer - men det kan trods alt lade sig gøre.

Se også: Farvel privatliv: Datingsite scorer dine oplysninger - også før du bliver kunde

Det kræver dog, at du er indstillet på, at alle dine tidligere opdateringer nu alene kan ses af dine venner og af dem, som er tagget i dem - og at du efterfølgende kun kan ændre på det ved at ændre privatlivsindstillingen for hver enkelt post.

Trin 1: Klik på nøglen i øverste højre hjørne - og vælg så punktet 'Se flere indstillinger' i nederste venstre hjørne af vinduet.

Trin 2: I menuen herunder vælger du nu punktet 'Begræns tidligere opslag'.

Trin 3: Du får herefter den første advarsel om, at hvis du begrænser opslag - med knappen i nederste venstre hjørne - så gælder det alle tidligere opslag. Og du kan kun ændre på indstillingen igen, ved at gå ind i hvert enkelt tidligere opslag.

 

Trin 4: Du får nu den anden og sidste advarsel - og kan endeligt bekræfte ændringer.

 

Er du træt af spilanmodninger på Facebook? Sådan fjerner du dem på mobil.
Sådan fjerner du spilanmodninger på desktop.

64 kommentarer
Vis kommentarer