Facebook kulegraves i Tyskland: Anklages for at udnytte brugerne groft

Brugerne betaler en høj pris for gratis at bruge Facebook, når deres data udnyttes og sælges målrettet til højestbydende

Mark Zuckerberg kan smile hele vejen til banken - han er blevet en af verdens rigeste mennesker. Pengene har han tjent ved at udnytte og sælge brugernes data til annoncører. (Foto: Paul Sakuma/AP)
Mark Zuckerberg kan smile hele vejen til banken - han er blevet en af verdens rigeste mennesker. Pengene har han tjent ved at udnytte og sælge brugernes data til annoncører. (Foto: Paul Sakuma/AP)

De tyske konkurrencemyndigheder sætter nu en kulegravning i gang af Facebook.

Den sociale gigant mistænkes for at udnytte sin dominerende position.

De ved ikke, at han er på vej. Men det passer også Mark Zuckerberg godt, at journalisterne gemmer sig i den kunstige VR-virkelighed, mens han finder sin plads på scenen i Barcelona. (Foto: Facebook) Teknologi - 22. feb. 2016 - kl. 14:48 Afslørende billede: Hvem er zombien her, Mark?

Myndighederne mener også, at Facebook vildleder brugerne med betingelser, som de fleste ikke kan gennemskue:

- Et dominerende firma har et særligt ansvar. Blandt andet rimelige betingelser for forbrugerne, mener Andreas Mundt, der chef for det tyske Bundeskartellamt.

Og sagen kan få vidtrækkende konsekvenser for Facebook.

Tyskland vil nemlig inddrage EU i sagen og forsøge at få rejst spørgsmålet internationalt.

Se også: Facebook-chef anholdt: Vil ikke dele brugernes data med politiet

På charmetur til Tyskland
Mark Zuckerberg var forleden på charmebesøg i Berlin, men det har altså ikke fået Tyskland til at opgive sagen.

Facebook siger i en officiel udtalelse, at firmaet er sikker på, at man overholder landets love og vil samarbejde med de tyske konkurrencemyndigheder.

Samsungs Galaxy S7 og S7 Edge er en af nyhederne i marts. (Foto: Ekstra Bladet) Mobil - 1. mar. 2016 - kl. 14:39 Tid til at skifte mobil: Her er de nye modeller i marts

5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere