Facebook under nyt pres: Efterforskes af FBI

Undersøges nu i både USA og Europa for massivt misbrug af brugernes data

Sådan sagde Facebook undskyld i store avisannoncer. Men det har ikke forhindret den undersøgelse, som myndigheder verden over nu gennemfører af den sociale gigant. Foto: Jenny Kane/AP
Sådan sagde Facebook undskyld i store avisannoncer. Men det har ikke forhindret den undersøgelse, som myndigheder verden over nu gennemfører af den sociale gigant. Foto: Jenny Kane/AP

Misbruget af millioner af Facebook-brugeres data er nu blevet en sag for de amerikanske myndigheder. Det erkender firmaet selv over for blandt andet New York Times.

Tidligere har Facebooks chef Mark Zuckerberg ellers forsøgt at forklare sig ud af problemerne foran politiske paneler i USA og Europa.

Men både FBI, det amerikanske justitsministerium og myndighederne i blandt andet Storbritannien har altså en efterforskning i gang af, hvilken rolle Facebook har spillet i sagen.

Samfund - 22. maj. 2018 - kl. 20:01 Ristet i Europa: Zuckerberg satte sine undskyldninger på autoplay

Teknologi - 30. jun. 2018 - kl. 22:42 Får sag på halsen: Techgiganter manipulerer dig til at sige ja

Ville skubbe ansvaret fra sig
Da det store datalæk kom frem, lykkedes det ellers Facebook at skubbe sagen fra sig ved at sige, at analysefirmaet Cambridge Analytica havde ansvaret for at narre Facebook og millioner af brugere til at dele deres data med dem.

Det er data, der siden blev brugt til at påvirke politiske kampagner med.

Efterfølgende er fokus dog kommet tilbage på Facebook, der i hemmelighed også har delt brugernes data i stor stil med andre firmaer som Huawei, Nike og Apple.

1222 sider med private data blev i 2011 begyndelsen på den kamp, Max Schrems siden har ført mod Facebook og andre techgiganter. Foto: Ronald Zak/AP Teknologi - 25. maj. 2018 - kl. 23:16 Han er Facebooks onde ånd: Forlanger milliarder i erstatning

800.000 ramt af ny Facebook-fejl

Flere end 800.000 brugere på Facebook har ved en fejl fået blokeringen af en eller flere uønskede kontakter slettet.

Konsekvensen er, at de ellers blokerede kontakter igen fik adgang til at se dele af de ramtes Facebook-sider og mulighed for at kontakte dem via Messenger.

Facebook har nu genaktiveret blokeringen og sendt en besked til de mange brugere, der er blevet berørt af fejlen.

16 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere