Facebook: Vi advarer dig hvis myndighederne snager i dit privatliv

Lover nu at fortælle dig, hvis en regering eller myndighed forsøger at hacke din Facebook-konto

Sådan ser advarslen ifølge Facebook ud, når de fremover vil fortælle dig, at der er mistanke om hacking af din konti. (Foto: Facebook)
Sådan ser advarslen ifølge Facebook ud, når de fremover vil fortælle dig, at der er mistanke om hacking af din konti. (Foto: Facebook)

Efter flere års afsløringer af, hvordan regeringer verden over snager i telefonsamtaler, billeder og andre privat oplysninger, lover Facebook nu at stå på brugernes side.

Teknologi - 19. okt. 2015 - kl. 15:25 YouTube: Betal - eller vi lukker for signalet

I en opsigtsvækkende statusopdatering lørdag skriver firmaets øverste sikkerhedschef, Alex Stamos, at man fremover vil advare brugerne:

- Vi har besluttet at vise en ekstra advarsel (til brugerne, red), hvis vi har en stærk mistanke om, at der sker et angreb fra regeringsbetalte hackere, lyder hans løfte.

Facebook: En ekstra sikkerhed
Opdateringen er illustreret med et eksempel på den advarsel, som man får, hvis myndighederne har næsen langt nede i dine Facebook-data.

ALT OM DIGITAL SIKKERHED: Læs Ekstra Bladets store temaside

Alex Stamos understreger, at man allerede nu overvåger mistænkelige aktiviteter og advarer brugerne mod hackerne:

- Men vi gør det her, fordi regeringsstøttede angreb ofte er mere avancerede eller farlige, skriver Alex Stamos videre.

Alt elektronisk kan hackes
Om Facebook-chefen med regeringer også mener den amerikanske efterretningstjeneste, som Facebook flere gange er blevet beskyldt for at samarbejde med, står hen i det uvisse.

Se også: Farvel privatliv: Datingsite scorer dine oplysninger - også før du bliver kunde

Verdens bedste råd er - trods Facebooks fremstrakte hånd - derfor: hvis du ikke vil have en hemmelighed frem, så skriv det aldrig på Facebook eller i andre elektroniske tjenester og apparater. Og sæt dig bedre ind i, hvordan du er sikker på nettet.

7 kommentarer
Vis kommentarer