Flyvende kameraer: Danskerne er vilde med droner

Markedet for droner vokser voldsomt i Danmark - nu er butik dedikeret til de flyvende gadgets åbnet i København

Hvilke krav stilles der, hvis du vil bruge en drone? Federik Skøt fra Droner.dk gav dette hurtige bud under åbningen af firmaets nye butik fredag. Video: Heine Jørgensen

Engang var en drone enten et militært slagvåben i felten eller legetøj til naboens søn.

Men den tid er for længst ovre.

Markedet for droner vokser nemlig i Danmark og er blevet så modent, at en af de største sælgere på nettet nu udvider med en fysisk butik.


Interview med Frederik Skøt om den nye butik, der alene sælger droner fra DJI. Video: Heine Jørgensen

Se og prøv en drone
Fredag åbnede Droner.dk således et stort udstillingslokale i samarbejde med den kinesiske producent DJI. Det er samtidig den første af snart flere dedikerede dronebutikker, kineserne vil åbne i Europa:

- Det er en stor investering at købe en drone.

- Så med butikken får folk mulighed for at se og måske også prøve en drone, forklarer adm. direktør i Droner.dk, Frederik Skøt, til Ekstra Bladet.


Ekstra Bladets fotograf, Jakob Jørgensen, har lavet denne flotte optagelse fra Færøerne med en DJI Phantom 4. Foto: www.jakobjoergensen.com

Droner i byen kræver kursusbevis
I butikken kan man se en af de p.t. mest eftertragtede droner, Mavic Pro. Det er en sammenklappelig drone, der dog ikke er specielt mini, når det gælder specifikationerne.

Den optager video i 4K-kvalitet, en radius på fire kilometer og næsten en halv times flyvetid på et enkelt batteri.

- Der er dog regler for brugen, hvis du vil flyve med den i byen eller tæt på andre mennesker.

- Blandt andet skal du have et kortere kursus, hvor du lærer at bruge dronen og reglerne for den, forklarer Frederik Skøt.

Kun hvis du flyver en drone på landet - væk fra menneskemængder og bebyggelser - kan du bruge den uden at have et certifikat.


Se her en rå optagelse af en prøveflyvning indendørs med Mavic Pro. Video: Heine Jørgensen

Den p.t. dyreste drone i butikken er denne DJI Matrice 600 - pris: næsten 50.000 kroner. Men så er det også uden kamera. Foto: Heine Jørgensen
Den p.t. dyreste drone i butikken er denne DJI Matrice 600 - pris: næsten 50.000 kroner. Men så er det også uden kamera. Foto: Heine Jørgensen
 

27 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere