Forvirring om 5G: Virker ikke

Selv med det rigtige abonnement og en 5G-telefon, er det ikke sikkert, at du får adgang til det hurtige internet

Se mere om hvordan det nye 5G-netværk virker. Videoreportage: Maya Tekeli

Du skal kigge dig godt for, inden du vælger en 5G-telefon. Det er nemlig ikke sikkert, at telefonen understøttes af dit teleselskab, skriver MereMobil.dk

Lige nu er det alene TDC, der har sat strøm til en lille del af dets planlagte 5G-netværk herhjemme. Telenor og Telia er også så småt i gang, mens Teleselskabet 3 følger efter senere i år.

Problemet er blot, at selv med det rigtige abonnement og adgangen til en 5G-antenne, så risikerer brugerne, at deres telefoner ikke giver adgang til det hurtige internet.

Artiklen fortsætter længere nede...

Teknologi - 10. sep. 2020 - kl. 15:09 Politianmeldt for 5G

Teknologi - 10. sep. 2020 - kl. 10:07 Retter billige fejl

Nye telefoner udeladt
For eksempel er der endnu ikke åbnet op for de helt nye Galaxy Note 20-telefoner fra Samsung. Heller ikke OnePlus 8 og 8 Pro, der er 5G-modeller, understøtter TDC.

Forklaringen er, at de enkelte modeller - uagtet at de er bygget til 5G - skal understøtte de rigtige 5G-frekvenser, godkendes af det enkelte teleselskab og have den rigtige software for at virke på et dansk mobilnetværk.

Du kan se den aktuelle liste over, hvilke 5G-telefoner der understøttes hos TDC, her.

Teknologi - 3. sep. 2020 - kl. 08:15 Så er 5G tændt i Danmark

Se også: Lidt for smarte: Lokker dig i en fælde

Sådan virker prislinks i denne artikel

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på disse links, modtager vi en mindre betaling. Samarbejdet har ingen betydning for, hvilke tests eller techhistorier vi bringer - eller en eventuel bedømmelse af et produkt.

- redaktionen

Teknologi - 10. sep. 2020 - kl. 13:12 Vil slå Trump med genvej

62 kommentarer
Vis kommentarer