Fransk ordre til Facebook: Stop med at overvåge brugerne

Risikerer store bøder hvis uønsket overvågning fortsætter - sker også i Danmark

Facebook samler og sælger milliarder af data om deres brugere. Det er prisen for, at du kan bruge tjenesten gratis. (Foto: Alan Brandt/AP)
Facebook samler og sælger milliarder af data om deres brugere. Det er prisen for, at du kan bruge tjenesten gratis. (Foto: Alan Brandt/AP)

Du behøves hverken have en konto hos Facebook eller logge ind på deres side for at blive overvåget af det sociale netværk.

For hver gang du går ind på facebook.com, risikerer du at få en såkaldt cookie - eller en lille sporingskode - lagt ned på din computer.

Herefter kan Facebook overvåge din aktivitet på nettet alle de steder, hvor Facebooks system er integreret, fx nyhedssider og elektroniske markedspladser.

Elektronik Facebooks dobbeltspil: Sletter lovlige hashsider - og lader ulovlige blive

Risikerer store bøder
Men den politik skal omgående stoppes, mener de franske myndigheder. Ifølge avisen Independent har Facebook nu fået tre måneder til at ændre praksis.

I Frankrig mener man nemlig, at Facebook mangler at få et ægte tilsagn fra brugerne, og at overvågningen derfor er ulovlig.

Hvis Facebook ikke retter sig efter orden, kan firmaet forvente at modtage store bøder i Frankrig.

Du kan klikke det bedste, du har lært - men antallet af ægte venner på de sociale medier er langt lavere end det antal 'venner', du har på fx Facebook. (Foto: Paul Sakuma/AP) Teknologi Gælder det dig: Så få af dine venner på Facebook er ægte venner

Facebook siger i en udtalelse, at de gør alt for at beskytte brugernes privatliv og nu vil gå i dialog med myndighederne.

14 kommentarer
Vis kommentarer