Gælder det dig: Så få af dine venner på Facebook er ægte venner

Stort engelsk studie afliver nu myten om, at stor aktivitet på de sociale medier også giver dig flere venner i det virkelige liv

Du kan klikke det bedste, du har lært - men antallet af ægte venner på de sociale medier er langt lavere end det antal 'venner', du har på fx Facebook. (Foto: Paul Sakuma/AP)
Du kan klikke det bedste, du har lært - men antallet af ægte venner på de sociale medier er langt lavere end det antal 'venner', du har på fx Facebook. (Foto: Paul Sakuma/AP)

Er du stolt over dine 679 venner på Facebook? Eller dine flere end 300 følgere på Instagram?

Du kan være både stolt og glad over tallet - men den dag, din verden falder sammen, skal du nok ikke forvente, at 679 møder op for at hjælpe dig.

Se også: Har du (også) verdens dummeste password

Færre end 5 er ægte venner
Et stort engelsk studie viser nemlig nu, at det er mindre end en håndfuld af dine venner fra de sociale medier, der faktisk er parat til at give dig en psykisk og fysisk skulder, når det virkeligt gælder.

Og færre end 15 af dine mange FB-venner vil reelt være sympatiske over for dig, hvis du pludselig står i en krisesituation.

Se også: Apple-effekten trues af Google: iPhone-salg er ved at gå i stå

150 bekendtskaber er max
Studiet er lavet af den engelske forsker Robin Dunbar, der tidligere har fundet frem til, at mennesker maksimalt kan overskue 150 bekendtskaber i deres 'virkelige' liv.

Og selv om dit 'vennetal' på de sociale netværker kan være markant højere, er regnestykket det samme: du magter maksimalt at have 150 bekendtskaber på nettet - og af dem, er det altså kun ganske få, du kan kalde ægte venner.

Hvordan ser regnestykket ud for dig?

Skal du aflade telefonen helt, før du lader den igen? Eller er det bare en myte? (Foto: Colourbox) Mobil - 19. jan. 2016 - kl. 18:58 5 myter om mobil opladning: Det her må du godt

17 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere