Googles stemme har fået et ansigt

ANMELDELSE: Google Nest Hub er en genial genvej til dine billeder på mobiltelefonen og video fra nettet, mener Ekstra Bladets tech redaktør

Google Nest Hub er særdeles anvendelig som en ekstra skærm i køkkenet, hvor du både kan blive underholdt og få hjælp til madlavningen. Enheden kan også live-oversætte for dig og dine gæster. Foto: Joan Cros/Ritzau Scanpix
Google Nest Hub er særdeles anvendelig som en ekstra skærm i køkkenet, hvor du både kan blive underholdt og få hjælp til madlavningen. Enheden kan også live-oversætte for dig og dine gæster. Foto: Joan Cros/Ritzau Scanpix

Google Nest Hub: 7 tommers touchskærm (1024 x 600 pixels), avanceret og automatisk lyssensor, indbygget Chromecast, indbygget Google Assistent, indbygget højttaler og mulighed for multirums-lyd, Bluetooth 5, indbygget mikrofon der kan slukkes. Set til 999 kroner.

Livet fortælles bedst i billeder. Det ved de fleste, der har haft en mobiltelefon i hånden og sikkert fyldt den med skud, man aldrig rigtigt får brugt igen, når Facebook og Instagram har fået 'sin bid af måltidet'.

Og indtil nu har digitale billedrammer været lidt af en bøvlet affære, som de færreste har gidet bruge tid på.

Får et ansigt
Tirsdag kom der imidlertid en løsning på markedet, der både giver Googles stemmeassistent et ansigt. Men ikke mindst muligheden for netop at få en digital billedramme i hjemmet, der er intet mindre end genial.

Og jo, lad os bare tale om spøgelset i rummet med det samme: du skal bruge Googles tjenester som Google Photos og YouTube, for at det virker. Med hvad deraf følger af nervøse trækninger for vild overvågning.

Google Home Hub fungerer perfekt som en digital billedramme sammen med de andre smarte funktioner, som Google Assistent kan levere. Foto: Niklas Plikk, Tek.no Teknologi Googles bedste nogensinde

Uden kamera
De dataangste kan så glæde sig over, at der ikke er indbygget kamera i Google Nest Hub, som den syv tommer store skærm bygget sammen med en højttaler hedder.

Der kommer dog en større model senere på 10 tommer og med kamera. Men både mikrofon og kamera kan effektivt slåes fra, hvis man har brug for det.


The Verge viser her, hvordan Google Nest Hub snart også kan bruges med en 10 tommer skærm og et indbygget kamera. Video: YouTube

Tal video frem
Hvis du vil have fuld glæde af Googles stadig bedre assistent, giver det god mening at lade mikrofonen være slået til. Den forstår dansk ganske fint.

For udover de billeder, der automatisk bliver vist som en slags pauseskærm – og som du selv har udvalgt i Google Photos – kan du også bede om at få vist musikvideoer og alt andet indhold fra YouTube.

Det fungerer nogenlunde. Ikke at der er noget i vejen med billedkvaliteten, og den indbyggede højttaler fungerer også til husbehov.

Jeg savner bare muligheden for mere målrettet at surfe rundt på netop YouTube via touch og ikke stemmen.

Til gengæld kan du via din mobil streame video fra DR, TV2 Play, Netflix og alle andre platforme, der understøtter Googles Chromecast-løsning. Det gælder naturligvis også lyd.

Teknologi Nu taler Google Assistent dansk

Ikke bagt færdig
Når vi taler lyd, mangler der fortsat en funktion.

Du kan nemlig fordele lyden på flere højttalere, men alene når du for eksempel beder om at høre et stykke musik eller nyhederne.

Videoindhold afspilles alene på Google Nest Hub, hvilket er lidt ærgerligt.

Vi satser på en snarlig rettelse.

Det koster den

999 kroner koster den nye hub, der som navnet antyder også spiller tæt sammen med resten af Nest-familien.

Det betyder, at du kan koble videokameraer, video-dørklokker og alarmer fra Nest til skærmen og se overvågningsbillederne der.

15 kommentarer
Vis kommentarer