Har du denne mobil? Så er det slut med MobilePay

Mobilt styresystem fra Microsoft får den kolde skulder af Danmarks største betalingstjeneste

Windows Phone har en lille, men trofast skare af brugere i Danmark. De mister snart adgangen til at bruge MobilePay på deres telefon. Foto: Mikko Stig/AP
Windows Phone har en lille, men trofast skare af brugere i Danmark. De mister snart adgangen til at bruge MobilePay på deres telefon. Foto: Mikko Stig/AP

Fra denne måned er det slut med at få opdateringer til MobilePay, hvis programmet ligger på en Windows Phone. Det meddeler den meget populære betalingstjeneste i en besked til kunderne.

Og det bliver begyndelsen på enden for dem, der sværger til Windows Phone og vil bruge MobilePay på telefonen. Trods massive protester fra Windows-fans vil MobilePay snart lukke helt ned for adgangen, hvis du har en Windows Phone:

'Vi har ikke fastsat en endelig dato, men forventer en fuld nedlukning i løbet af 2017,' skriver MobilePay.

Se også: Elektronisk festival: Slut med kontanter på Roskilde

Alt for få brugere
Forklaringen er ifølge selskabet, at blot 1,4 procent af alle mobiler i Danmark har Windows Phone som styresystem. Og det er dyrt at vedligeholde MobilePay på styresystemet:

'Det er en general markedstendens, at flere og flere stopper med at udvikle services til Windows Phones,' skriver MobilePay videre.

Rådet til Windows-kunderne er, at de fremover bruger en Android-telefon og tablet eller iPhone og iPad, hvis de vil bruge MobilePay.

Læs mere om historien på Computerworld.

Teknologi - 2. mar. 2017 - kl. 10:16 MobilePay får ny digital funktion

Millioner af danskere bruger Mobilepay. Nu har kriminelle opdaget systemet som en nem måde at få penge ud af stjålne kreditkort. Foto: Philip Davali/Polfoto 112 - 15. apr. 2017 - kl. 23:02 Ny tiltale for svindel med Mobilepay: Tre unge overførte penge til hinanden

73 kommentarer
Vis kommentarer