Her dræber Mark Zuckerberg funktionen du hader på Facebook

Det folkelige pres kan blive for voldsomt for selv giganter som Facebook - og forleden tog stifteren derfor konsekvensen og dræbte en funktion, folk hader ham for

- Jeg lover, at det er slut med dumme spilbeskeder nu, lød det fra Mark Zuckerberg - og så brød publikum ud i voldsomme klapsalver. (Video: Facebook)

På overfladen kan det virke som udspekuleret PR, når Facebook-milliardæren og stifter Mark Zuckerberg med jævne mellemrum holder møder med almindelige brugere.

Under disse 'townhall meetings' svarer Mark på spørgsmål fra publikum i salen og brugerne på nettet, der ofte er kritiske over for Facebook.

Facebook åbner for adgangen til at søge uendeligt tilbage i dine opdateringer - og hvis de ikke er gjort private, kan alle nu finde dem frem. (Fotocollage: Finans Live/AP) Teknologi - 27. okt. 2015 - kl. 20:21 Facebook åbner: Pas på - nu kan andre snage dybt i din fortid

Men under det seneste møde, der netop er holdt i Indien, beviste Mark Zuckerberg, at han og Facebook faktisk gør andet end at lytte.

Træt af spil-invitationer
Der blev nemlig handlet direkte fra scenen, da et spørgsmål fra nettets brugere kom frem: hvorfor skal Facebook-brugere hele tiden have invitationer til spil, de ikke gider?

Mark slog omgående en stor latter op, da spørgsmålet blev stillet.

- Det er spørgsmål som det her, der gør disse møder meget værdifulde.

Undskyld, undskyld, undskyld. Facebook er ikke stolt over, at deres mobile app på iPhone slugte alt for meget batteri. (Foto: Lukas Schulze/AP) Mobil - 23. okt. 2015 - kl. 21:38 Nu undskylder Facebook: Derfor stjal vi strømmen fra din telefon

- Og inden mødet i dag, sendte jeg en besked til den ansvarlige for vores udvikling.

- Jeg skrev: det vil være godt, hvis der er en løsning, når mødet går i gang.

Det er særligt spil som Candy Crush, brugerne på Facebook er blevet spammet med invitationer til at spille. (Foto: Henning Kaiser/AP)
Det er særligt spil som Candy Crush, brugerne på Facebook er blevet spammet med invitationer til at spille. (Foto: Henning Kaiser/AP)
 

Facebook: Vi har overset problemet
Ifølge Mark Zuckerberg har Facebook haft andre prioriterer og reelt overset, at brugerne har været meget irriterede over de talrige og forstyrrende 'spil-med-mig' beskeder.

- Det er en gammel funktion, vi ikke har prioriteret at lukke ned.

Se også: Vil du frem på nettets motorvej? Så betal her, tak

- Men det gør vi nu, lovede Facebook-stifteren til salens store begejstring.

Se alle spørgsmål og svar fra mødet i Indien her.

Messenger laves også om
Facebook har i øvrigt netop dræbt en anden funktion, brugerne ikke havde meget glæde af, nemlig den ekstra mappe, hvor beskeder fra ikke-venner indtil nu er endt - og glemt for de fleste.

Fremover forsvinder den mappe - i stedet modtager du nu 'besked-anmodninger' sammen med dine andre beskeder. Det sker hver gang ikke-venner forsøger at kontakte dig.

WIRED: Facebook dræber mailboksen du ikke kendte

Du kan også blokere sådan henvendelser, hvis de er spam. Også uden at afsenderen ser, at du har læst deres besked.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

43 kommentarer
Vis kommentarer