Hør Googles vilde stemmetjeneste: Her bestiller robot en klipning

Det er skræmmende, så menneskelig Googles robotstemmer er blevet - narrer frisør til at tro, det er et menneske, som ringer

Her demonstrerer Googles øverste chef, hvor avanceret den nye stemmetjeneste er. Video: AP

Engang var robotstemmer noget, der lød som fra en dårlig film. Men står det til Google, skal mennesker kunne kommunikere med robotter, helt som vi allerede gør det med hinanden.

Google Duplex hedder systemet, der med kunstig intelligens kan få en stemmestyret assistent til at lyde, men også opføre sig som et menneske.

Teknologien blev i denne uge demonstreret på udviklerkonferencen Google I/O, hvor deltagerne oplevede en robot ringe til en frisør og med skræmmende præcision narre hende til at tro, at det faktisk er et menneske, som er i den anden ende af røret.

Det er en lille enhed som denne, F-Secure har brugt til at afsløre, hvordan data fra hotellernes nøglekort nemt kan kopieres og misbruges. PR-foto Teknologi Hoteller kan hackes: Gamle nøglekort låser dørene op

Tænker som et menneske
I et længere blogindlæg om teknologien forklarer Googles teknikere, hvordan de gør stemmerne naturlige. Og hvordan den kunstige intelligens hele tiden lærer, hvordan mennesker lægger pauser ind i samtaler eller fylder tavshed ud med små ord og lyde.

På bloggen her kan du høre adskillige andre eksempler på, at Google Duplex er så avanceret, at teknologien formår at genoptage en samtale, hvis den for eksempel er blevet afbrudt, fordi modtageren af opkaldet lige skal finde noget af skrive med.

Kritikere af teknologien har dog allerede rejst spørgsmål til Google om, hvordan man sikrer, at teknologien ikke misbruges til at lave millioner af uønskede opkald.

Google lover, at modtagere af opkald - modsat frisøren i klippet - i fremtiden vil få besked om, at de taler med en digital assistent og ikke et menneske.

Foto: Alloverpress Teknologi Farvel til sim-kort: Ny teknologi rammer Danmark i dag

Kommer på dansk
Ideen er naturligvis, at den kunstige og bedre robotstemme med tiden bliver integreret i Google Assistent, som er en meget udbredt stemmetjeneste i USA.

Senere i år kommer Google Assistent på flere nye sprog, herunder dansk.

Teknologi Gmail bygges markant om: Mails kan destruere sig selv

22 kommentarer
Vis kommentarer