Ikonisk mobil er tilbage - hvis du har 12.999 kroner

Motorola genopliver klaptelefonen Razr med et foldbart plastikdisplay

Se her hvordan den nye klaptelefon kan folde hele skærmen ind og ud. Video: Motorola

Engang hed vinderen i det mobile kapløb Motorola. Faktisk introducerede firmaet danskerne for de første mobiltelefoner, der i begyndelsen var så tunge og uhandy, at man med rette kunne kalde dem 'slæbbare'.

Men særligt en model ændrede totalt synet på Motorola, og på hvad en ægte mobiltelefon kunne være, nemlig klaptelefonen Razr.

Modellen var slank, elegant og af metal. Som bekendt blev Motorola dog snart overhalet af Nokia, der blev overhalet af Apple iPhone. Og om lidt er det et nyt mærke og en ny trend, der dominerer - hvem sagde AR-briller?

Sådan ser Razr årgang 2019 ud. Foto: Motorola
Sådan ser Razr årgang 2019 ud. Foto: Motorola
 

Alt fra kaffe til sodavandssmag, fjernsyn og mobiltelefonerer er i dag på hylderne hos Jesper Boysen (billedet) i Power. Også et abonnement på support kan man købe. Foto: Jonas Olufson Teknologi Power klar med stor nyhed

Bredere og kortere
Indtil da kan man glæde sig over, at Motorola - der i dag ejes af kinesiske Lenovo - har genfundet formen med en række prisrigtige, men stadig fremragende Android-telefoner.

Den nyeste, der netop er lanceret, er mildt sagt ikke billig. Men det er en interessant genfortolkning af Razr.

Razr hedder telefonen, der sælges fra slutningen af januar næste år. Modellen er lidt bredere end tidligere, men kortere i sammenklappet tilstand.

Det nye ved Razr er, at den ikke kun kan klappes sammen. Telefonen, der koster heftige 12.999 kroner, har nemlig en foldbar plastik OLED-skærm. Helt som man kender det fra Samsungs Galaxy Fold.

Det skal du vide

Hoveddisplay: 6,2 tommers foldbart plastik OLED

Opløsning: HD (876 x 2142 pixels), 21:9-format

Eksternt display: 2,7 tommers glas OLED

Opløsning: 800 x 600 pixels, 4:3-format

Processor: Qualcomm Snapdragon 710 octa-core processor

Grafik: Adreno 616

RAM: 6 GB

Internt lager: 128 GB

Plads til fysisk hukommelseskort: Nej

Læser til fingeraftryk: Ja, i bunden af hovedskærmen

Batteri: 2510 mAh, USB-C-hurtigoplader (15 W) medfølger

Størrelse i udfoldet tilstand: 72 x 172 x 6,9 mm

Størrelse i foldet tilstand: 72 x 94 x 14 mm

Vægt: 205 gram

Vandtæt: Nej, men vandafvisende (P2i)

Farve: Sort metal

Hovedkamera: 16 MP (blænde 1.7)

Selfiekamera: 5 MP (blænde 1.7)

Højttaler: Mono

Indbyggede mikrofoner: 4

Bluetooth: 5.0

Wifi: 802.11 a/b/g/n/ac, dual band 2.4 & 5GHz

Sim-type: eSIM

Vejledende pris: 12.999 kroner uden abonnement

Teknologi Sælges fra i dag: Her er Danmarks dyreste telefon

Flere modeller på vej
Bedømt på de første billeder og specifikationerne, virker Razr som et alternativ til Samsungs noget større model.

Galaxy Fold er dog på flere områder stærkere end Razr. Modellen har en bedre processor, klart bedre kameraer og en flottere skærm.

Foto: Motorola
Foto: Motorola
 

Razr er omvendt langt mere lommevenlig og nogle tusinde kroner billigere. Og hvis OLED-displayet og de noget lavere specifikationer, end Galaxy Fold har, lever op til løfterne om en stadig ganske effektiv Android 9-mobil, er Razr bestemt interessant.

For selvom de fleste fortsat vil finde prisen alt for høj, er det sandsynligvis blot den første af mange flere modeller, hvor foldbare skærme spiller en hovedrolle. Og tro mig - prisen går kun en vej: ned.

7. marts 2006 blev en af de oprindelige modeller, Motorola Razr V3x, præsenteret ved den tyske it-messe CeBIT. Nu bliver serien genoplivet i en moderne og ganske dyr udgave. Foto:Fabrizio Bensch/Ritzau Scanpix
7. marts 2006 blev en af de oprindelige modeller, Motorola Razr V3x, præsenteret ved den tyske it-messe CeBIT. Nu bliver serien genoplivet i en moderne og ganske dyr udgave. Foto:Fabrizio Bensch/Ritzau Scanpix

Har Huawei 'skudt papegøjen' med nova 5T? Ikke helt, men modellen er klart et nyt flagskib i mellemklassen for mobiltelefoner. Pr-foto Teknologi Huaweis nye flagskib er en folkevogn

Understøtter kun eSIM
En vigtig detalje med modellen er i øvrigt, at du ikke kan sætte et normalt sim-kort i den.

Det betyder, at du skal være kunde hos et teleselskab, som understøtter eSIM. Altså den elektroniske udgave af sim-kort, hvor du får en kode fra dit teleselskab og hurtigt kan aktivere abonnementet.

Det kan de fire store selskaber i dag, når det gælder Apples iPhone og Apple Watch. Men det samme gælder endnu ikke for teknologien i andre telefoner.

Et selskab er dog klar, når Razr sendes på markedet i Danmark 24. januar næste år: Telia. Selskabet sælger modellen og tager den i forsalg allerede fra på tirsdag.

Telia forventer at være klar med eSIM til andet end Apples produkter allerede inden udgangen af i år og tester også på andre fabrikater.

Tastaturet er markant forbedret på den ny bærbare, som også har fået en fysisk escape-knap. Foto: Apple Teknologi Apple løser stort problem

83 kommentarer
Vis kommentarer