Jaybird Tarah Pro: Her er hovedtelefonen løberen ville vælge

ANMELDELSE: Det er tydeligt, at folkene bag Jaybird selv letter bagdelen og bruger deres hovedtelefoner i 'fri dressur'

Hovedtelefonen 'klappes' magnetisk sammen, når den ikke er i brug. Det giver sikkerhed for, at den ikke falder af. Men også at der spares på strømmen, indtil den tages i brug igen. Pr-foto
Hovedtelefonen 'klappes' magnetisk sammen, når den ikke er i brug. Det giver sikkerhed for, at den ikke falder af. Men også at der spares på strømmen, indtil den tages i brug igen. Pr-foto

Jaybird Tarah Pro: Trådløs hovedtelefon til sport, op til 14 timers batteritid, beskyttet mod vand og snavs, set til 1299 kroner.

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Kan man være kok uden at smage på maden? Næppe.

Men kan man sælge hovedtelefoner til de mest aktive brugere, der har brug for god lyd i svedige omgivelser uden selv at løbe eller bevæge sig?

Det er i hvert fald tydeligt, at det smitter særdeles positivt af på den seneste hovedtelefon fra amerikanske Jaybird, at firmaets team siden 2006 selv har været atleter eller meget ambitiøse sportsudøvere.

Se også: OnePlus McLaren: Denne telefon overhaler de andre indenom

Det er nemt at kontrollere hovedtelefonen selv med svedige eller kolde fingre. Pr-foto
Det er nemt at kontrollere hovedtelefonen selv med svedige eller kolde fingre. Pr-foto

Se også: 2700 eller 7000 kroner: Er den dyreste mobil virkelig pengene værd?

Ledning krøller aldrig
I respekt for sådan et hold har Ekstra Bladet ladet en rutineret løber teste Jaybird Tarah Pro, der er navnet på den trådløse hovedtelefon. Helt trådløs er den så ikke, da vi her taler om en model, der ligger rundt om halsen.

Men vores tester har kun gode ting at sige om den løsning. Mod forventning har ledningen ikke virket generende mod huden eller sat sig fat i løbetøjet. Samtidig er ledningen med vævet stof nem at smide i lommen, uden at den krøller sammen.

Der følger en række af øredutter med i salgspakken, som man som altid bør bruge lidt tid på at finde den rigtige størrelse af. Det arbejde kommer tifold tilbage, når hovedtelefonen sidder korrekt i ørerne.

Tarah Pro er nem at koble til sin mobiltelefon og andre enheder med bluetooth. Og den gratis app, du bruger til at indstille bas, diskant og andre funktioner, er enkelt bygget op.

Teknologi - 30. okt. 2018 - kl. 17:14 Apple gør det igen: Dropper vigtigt stik på ny iPad

Der er kælet for materialerne, der gør hovedtelefonen både slidstærk og nem at bruge for sportsfolk. Pr-foto
Der er kælet for materialerne, der gør hovedtelefonen både slidstærk og nem at bruge for sportsfolk. Pr-foto

Teknologi - 5. sep. 2018 - kl. 17:55 Apple droppede vigtigt stik: Nu er salget eksploderet

Årets bedste sportshovedtelefon
Lydkvaliteten af både musik, tale og opkald er rigtig god. Man er godt isoleret mod omverdenen, og det har været en daglig glæde for vores tester at bruge modellen.

En smart funktion, som andre producenter også har indbygget i deres hovedtelefoner, er, at det magnetisk kan kobles sammen, når man ikke bruger det. Det sikrer, at hovedtelefonen bliver siddende om halsen, men også at der spares på strømmen, når enheden ikke er i brug.

Netop strømmen er ellers ikke et stort problem for modellen, der nemt klarer 14 timers brug. Faktisk blev vores tester undervejs i tvivl, om den nogensinde ville løbe tør. Opladningen sker i øvrigt via en medfølgende adapter, som man skal passe godt på ikke forsvinder.

Og dommen? Samlet set er der her tale om en af de bedste trådløse hovedtelefoner målrettet sportsfolk, som vi har testet i år. Nærmeste konkurrent er Jabras Elite Active 65t, som vi tidligere i år fik en eliteløber til at teste.

Også den hovedtelefon fik seks store stjerner i test, som Tarah Pro nu kan prale med.

Se også: Denne hovedtelefon holder de forkerte lyde ude - og de rigtige inde

4 kommentarer
Vis kommentarer