Kæmpe opdatering i dag: iPhone og iPad får nyt liv

Apple frigiver markant og interessant opdatering til både iPad og iPhone i dag

Flottere design, mere enkelt at bruge og en lang række af nye funktioner.

Det er i kort form, hvad der venter de mange, som i dag opdaterer deres iPad eller iPhone til iOS 11.

Ekstra Bladet har de seneste uger beta-testet systemet, der særligt på iPad betyder en helt ny måde at bruge sin tablet på. Som på Mac-computere får iPad en særlig dock, som man kan lægge programmerne i.

Samtidig ændres det indbyggede kontrolcenter på både iPad og iPhone, hvor du får mulighed for selv at bestemme, hvilke funktioner der skal ligge i kontrolcenteret.

iPad får en særlig dock til programmer i iOS 11. Foto: Apple
iPad får en særlig dock til programmer i iOS 11. Foto: Apple
 

Teknologi - 12. sep. 2017 - kl. 21:10 Apple bryder vild grænse: Nu koster iPhone 10.000 kroner

iPad som computer
Overordnet er vi imponerede over, hvor godt det nye styresystem fungerer. Det er tydeligt, at Apple gerne vil have iPad til at virke mere som en computer end som en tablet.

Det ses blandt andet med det nye ’Arkiver-program’, hvor man for første gang nogen sinde nemt kan overskue alle filer på enheden og i skytjenesten iCloud.


Se her hvordan du opdaterer din enhed.

Sådan opdaterer du din enhed

Uanset du bruger en iPhone, iPad eller iPod Touch, er vejen til en opdatering den samme.

Du skal på alle iOS-enheder gå via ’Indstillinger’ videre til punktet ’Generelt’ og herefter til ’Softwareopdatering’, hvor du kan se, om iOS 11 er klar til dig. Husk, at enheden skal være opladt eller sat til en lader, og den skal være tilsluttet wi-fi.

Se også: Smugkig på iPhones fremtid: Nu kan du teste iOS 11

Skal nok lære det
Det kræver lidt øvelse at vænne sig til de nye gestures og swipes, der skal bruges for at få glæde af de mange tabletfunktioner. Og kritikere af iOS 11 mener, at Apple har gjort det sværere og kræver flere klik at bruge funktioner, der tidligere var nemmere.

Vores erfaring fra beta-testen er, at du nok skal få det lært. Og det er ikke alene på iPad, at der er noget at glæde sig til.

For eksempel synkroniseres iMessage nu på tværs af enheder, så hvis du sletter en besked på din iPhone, så forsvinder den på andre enheder med iMessage installeret.

Du kan også redigere live-photos, ligesom der findes en ny ’forstyr mig ikke under kørslen’-funktion. Når den er aktiv, sendes der automatisk en besked til andre om, at du kører og først kan tage et opkald eller besvare en besked senere.

Der er dog et enkelt område, hvor vi godt kunne leve med, at Apple havde holdt fingrene for sig selv.

Når du ser videoer, er kontrollen af dem nemlig flyttet fra toppen af skærmen og ned til bunden.

På iPad er det upraktisk og irriterende at skulle løfte enheden for at kunne spole frem eller tilbage og på andre måder styre videoen.


En ny funktion er, at iPhone automatisk kan slå 'Forstyr Ikke'-funktionen til, hvis du kører.

Sikkerhed er bedre
Med iOS 11 bliver det i øvrigt nemmere at slå den indbyggede læser til fingeraftryk fra. Det kan være praktisk, hvis nogen forsøger at tvinge ejeren af en iPhone eller iPad til at sætte fingeren på læseren og åbne enheden.

Apple har nemlig indbygget en ny funktion i styresystemet, hvor læseren til fingeraftryk automatisk slås fra, hvis man hurtigt trykker fem gange på tænd/sluk-knappen.

Gør man det, kommer der en menu frem, hvor man enten kan slukke telefonen eller ringe til alarmcentralen. Samtidig tvinges man til at taste den fysiske adgangskode ind, hvis man igen vil have adgang til telefonen.

Læs mere om udrulningen af iOS 11 her.

Også den nye iPhone X får naturligvis iOS 11. Den 'ældste' iPhone, du kan lægge iOS 11 på, er iPhone 5S. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP
Også den nye iPhone X får naturligvis iOS 11. Den 'ældste' iPhone, du kan lægge iOS 11 på, er iPhone 5S. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP
 

Disse enheder får iOS 11

iPhone:

 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone 6
 • iPhone 6 Plus
 • iPhone SE
 • iPhone 5s

iPad:

 • 12,9" iPad Pro
  (2. generation)
 • 12,9" iPad Pro
  (1. generation)
 • 10,5" iPad Pro
 • 9,7" iPad Pro
 • iPad Air 2
 • iPad Air
 • iPad
  (5. generation)
 • iPad mini 4
 • iPad mini 3
 • iPad mini 2

iPod:

 • iPod touch
  (6. generation)

Kilde: Apple

Mandag demonstrerede chefen for Apple, Tim Cook, hvordan iOS 11 kan understøtte augmented reality (AR) bedre. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP Tech Nyt styresystem fra Apple: 10 nyheder gør din iPhone og iPad sjovere

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen