Københavns Lufthavn til ansatte: Jagt ikke pokémons på landingsbanen!

En konkret hændelse har ført til, at Københavns Lufthavn må sende advarsel ud til ansatte

Københavns Lufthavn advarer personalet mod at spille Pokémon Go blandt flytrafikken. Foto: AP/Jakob Jørgensen
Københavns Lufthavn advarer personalet mod at spille Pokémon Go blandt flytrafikken. Foto: AP/Jakob Jørgensen

Man må formode, at det første man får at vide, når man bliver ansat i en lufthavn, er, at flyvepladsen ikke er en legeplads.

Alligevel har det nu været nødvendigt for Københavns Lufthavn at sende en såkaldt 'Safety Alert' ud til de ansatte om, at det ikke er tilladt at jagte pokémons på 'airside', som er det område i lufthavnen, hvor flyene befinder sig.

Se også: Hvis du har råd: Nu kan du købe en Pokémon Go-konto på speed

Det kommer efter at det nyligt lancerede mobilspil også har taget Danmark med storm, og altså også har fanget interessen for ansatte i lufthavnen.

Sådan virker Pokémon Go

Pokémon GO er et mobilt spil til Android-telefoner og iPhones, der bruger hele verden som spilbane.

For at finde nye ting skal du gå rundt i for eksempel din by, hvor du finder bolde, bær og andre værdier, som du så bruger til at kæmpe dig til nye Pokémons.

I praksis ser du de virtuelle figurer gennem telefonens kamera - via såkaldt ’suppleret virkelighed’ - og bruger telefonens indbyggede GPS og et kort til at finde frem til spillets elementer.

Spillet er gratis, men du kan tilkøbe værdier.

Af advarslen, som også er lagt ud på lufthavnens hjemmeside, fremgår det, at en person på et tidspunkt har kørt ud i Airside-trafikken for at jagte pokémons, og det har altså nu fået lufthavnen til at indskærpe, at den slags ikke er tilladt.

Det er ikke en nødsituation, hvis du ikke har fanget nok pokemon'er. Verden på vrangen - 19. jul. 2016 - kl. 14:35 Pokemon-spiller ringer til politiet fordi nogen har stjålet hendes virtuelle kæledyr

Lufthavnen skriver desuden, at fordi spillet løbende registrerer spilleres bevægelsesmønstre og derefter skaber nye figurer i området, er der nu identificeret tre pokémons på airside i nærheden af flytrafik - men dem skal man altså lade nyde deres virtuelle frihed.

Af sikkerhedsadvarslen fremgår det, at den konkrete hændelse med en pokémon-jagt på airside ikke førte til nogen uheld, men at det er i modstrid med færdselsloven at køre med håndholdt mobil.

Se også: Pokémon Go æder mobilens batteri: Få det til at holde længere

Skulle man friste sig til at lade køretøjet stå og jagte pokémons til fods på airside, er lufthavnen da også her kommet spillerne i forkøbet, da det blive præciseret, at 'jagt, også til fods, på Pokémon-figurer på airside, ikke må finde sted'.

Denne advarsel er blevet sendt ud til ansatte i Københavns Lufthavn. Screengrab: cph.dk
Denne advarsel er blevet sendt ud til ansatte i Københavns Lufthavn. Screengrab: cph.dk
 

Det populære spil Pokemon-GO får folk til at glemme virkelighedens verden. Foto: AP Samfund - 18. jul. 2016 - kl. 11:10 Politiet klar med hundene: Pokemon-jægere bryder loven

Pokemon-GO

Hvad gør man, hvis man ser en sjælden pokémon i en privat have? Tilsyneladende bliver mange danskere fristet til at klatre over hegnet for at fange monstret.

Politiet advarer om, at pokémonjægere kommer på kant med loven i deres jagt. Her kan du få overblik over spillet Pokémon GO, der har taget verden med storm.

* Pokémon bruger telefonens gps. App'en lægger et ekstra filter over skærmbilledet, så det ser ud som om, at pokémoner går rundt i gadebilledet. Det kaldes "augmented reality", hvilket betyder forlænget eller forøget virkelighed.

* Pokémonjægere bliver guidet rundt i gader og bygninger med et kort, der viser, hvor den nærmeste pokémon befinder sig. Den skal rammes med en pokéball.

* Desuden kan man støde på pokéstops, hvor man samle pokéballs og andre nyttige genstande, og styrkecentre, hvor man kan træne sin pokémoner og dyste med andre.

* Efterhånden som man stiger i niveau, kan man samle mere effektive pokéballs og fange stærkere pokémoner.

* Pokémon Go blev lanceret 6. juli i USA, Australien og New Zealand. Aktierne i den japanske spilgigant Nintendo steg med 7,5 milliarder dollar i dagene efter udgivelsen.

* App'en er allerede downloadet på flere mobiltelefoner end både det sociale medie Twitter og dating-appen Tinder.

* Pokémon blev verdenskendt i midten af 1990'erne, hvor et videospil blev lanceret. Der findes også spillekort og animationsfilm. I universet lever mennesker side om side med pokémoner.

* Navnet er en forkortelse af "pocket" og "monster". Det er væsner i alle former og størrelser. Ud over at sige deres navn kan de ikke tale. Pokémoner trænes af deres ejere, så de kan blive mere erfarne og nogle gange udvikle sig til stærkere pokémoner.

Kilde: Pokemon.com, TV2, Ekstra Bladet, Business.dk

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Christina Ehrenskjöld
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen