Kom med til Las Vegas: Disse teknologier bliver kæmpe i 2016

Ekstra Bladet er på plads i spillebyen, hvor årets gear og gadgets lanceres på IT-messen CES

Et køleskab med indbyggede kameraer er en af nyhederne på CES 2016. Der er et stort display på køleskabsdøren, så du kan se alt inde i køleskabet uden at åbne det. Og du kan se de samme billeder med din smartphone. (Foto: Samsung)
Et køleskab med indbyggede kameraer er en af nyhederne på CES 2016. Der er et stort display på køleskabsdøren, så du kan se alt inde i køleskabet uden at åbne det. Og du kan se de samme billeder med din smartphone. (Foto: Samsung)

CHAT: Se seneste nyt fra messen i chatten, der ligger længere nede i artiklen

- Velkommen til CES-messen!

Allerede i paskontrollen i Las Vegas har den bevæbnede betjent spottet, at et helt særligt folkefærd rammer spillebyen i denne uge: techfolket.

Med i den voldsomme Boing 747 fra London var mixet af passagerer da også ganske særligt.

Se også: Sensorer fylder snart dit liv: Et pip i hovedet - og så er temperaturen taget

Der blev nemlig primært talt om tech og ikke spillemaskiner mellem stolerækkerne. Og slæbt adskillige fotostativer med fra borde, da vi søndag landede efter næsten 12 timers flyvetur fra Danmark.

Det kan få et gennembrud i år

Her er Ekstra Bladets bud på, hvilke teknologier der får opmærksomhed på CES 2016 - og hvilke, der samtidig har en klar mulighed for at bryde igennem i år.

Virtual reality: Flere store producenter står på spring til at lancere spil og nettjenester, der bruger virtual reality. Udstyret til at gå online i den kunstige virkelighed er nu blevet så godt og billigt, at der - også i Danmark - ventes at komme en lang række af produkter på markedet senere i år.

Større og bedre droner: De flyvende kameraer har for længt fået deres gennembrud. Men 2016 bliver uden tvivl et år med endnu mere avancerede løsninger. Både almindelige forbrugere og firmaer har meget at se frem til - dronerne bliver lettere, mere effektive og frem for alt meget bedre til at lave video og billeder i høj kvalitet.

Smartere hjem og biler: Vi har talt om det i flere år - at du bruger din mobiltelefon til at låse bilen og huset op. Eller du fjernstyrer de vigtigste apparater - fx varmeanlæg, køleskabet, overvågning og vaskemaskiner. Men i år kan du godt forvente, at producenterne vil gå langt for at levere løsninger, der kan det hele. En slags styresystemer for det smarte liv er på vej.

Større og bedre fladskærme: Ingen CES-messe uden nye fladskærme. Fjernsyn og smart tv er stadig 'kongen' på messen. I år vil der blive vist billigere, større og bedre fjernsyn frem. Årets ord er ikke 4K, men HDR-billedbehandling - eller hvilket smart ord de ellers finder på at sælge os fjernsyn med.

Mange Windows-produkter: Microsoft sluttede 2015 godt med en samlet Windows 10-pakke, der binder mobiltelefoner, tablets og computere sammen. Og Windows 10 kommer helt sikkert til at fylde en masse på CES i år.

Ser det dumt ud? Ja! Virker det og giver dig en kunstig virkelighed? Bestemt - og i år er VR et af de helt hotte emner på IT-messen i Las Vegas. (Foto: Jae C. Hong/AP)
Ser det dumt ud? Ja! Virker det og giver dig en kunstig virkelighed? Bestemt - og i år er VR et af de helt hotte emner på IT-messen i Las Vegas. (Foto: Jae C. Hong/AP)
 

Det sker mandag
Og Ekstra Bladet er naturligvis på plads, når messen tyvstarter allerede mandag eftermiddag lokal tid. Det svarer tidsmæssigt til på kanten af natten til tirsdag i Danmark, da Las Vegas er ni timer bagud.

Tyvstarten byder på en meget besøgt presseevent, kaldet CES Unveiled, hvor en række af techfirmaer viser deres mindre, men ofte sjove gadgets frem.

Det er her, at man får en forsmag på, hvad de tusindvis af udstillere - officielt først fra på onsdag - viser frem.

Minikonferencen '2016 Tech Trends to Watch' holdes ligeledes mandag, hvor også computerproducenten Acer viser nyheder frem.

Så stor er CES

CES-messen ventes at tiltrække 170.000 gæster

Alle er særligt inviterede fra presse eller IT-branchen. Der er ikke adgang for almindeligt publikum

Flere end 3.000 IT-firmaer udstiller på CES - danske firmaer er blandt andre B&O PLAY, LOUDSOFT, ReSound og Merus Audio

Det samlede areal for messens mange haller er over 200.000 kvadratmeter

Kide: CES By the Numbers

Droner har fået et kæmpe marked - og mange producenter slås nu om at få kundernes gunst. Også på CES 2016, hvor droner ventes at blive en meget populær gadget.
Droner har fået et kæmpe marked - og mange producenter slås nu om at få kundernes gunst. Også på CES 2016, hvor droner ventes at blive en meget populær gadget.
 

Du kan være med
De kommende dage vil veksle mellem, at de største techfirmaer - som Samsung, Sony, LG og Huawei - afslører større eller mindre nyheder fra deres 2016-program.

Og så er der naturligvis alle udstillerne, som Ekstra Bladet forsøger at nå rundt til.

Hvis du har en god idé eller kommentarer til, hvad du gerne vil høre om tech fra Las Vegas, må du meget gerne inspirere os.

Send en mail direkte til vores hold i byen - eller smid os en kommentar i live-chatten herunder. Og følg med de kommende dage på Ekstra Bladet, hvor der er meget mere om det største tech i 2016.

Live Blog LIVE fra CES-messen i Las Vegas
 

1 af 3 Den smarte bil er blandt de teknologier, der får et solidt spark frem på CES 2016.
2 af 3 Var du træt af at høre om 4K-fjernsyn? Nu er det 8K, som denne model (UH9800) fra LG. (PR-foto)
3 af 3 Et køleskab med indbyggede kameraer er en af nyhederne på CES 2016. Der er et stort display på køleskabsdøren, så du kan se alt inde i køleskabet uden at åbne det. Og du kan se de samme billeder med din smartphone. (Foto: Samsung)
15 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere