Lanceres i dag: Nu kan du have to telefonnumre i din iPhone

Teleselskabet 3 er klar med eSIM i iPhone XS, XS Max og XR - andre teleselskaber ventes snart at følge efter

Hvordan får du dualsim til at fungere på en iPhone? Ekstra Bladets tech redaktør giver svaret her. Videoreportage: Ekstra Bladet TV/Producer: Martin Lorentsen

Hvis man er Android-bruger, er det gamle nyheder at have to simkort i den samme telefon.

Producenter som Sony, Huawei, OnePlus og Nokia sælger nemlig modeller, hvor der er plads til for eksempel et privatnummer og et arbejdsnummer i form af to fysiske simkort.

Men fra i dag kan også iPhone-brugere udnytte muligheden. I hvert fald hvis de ejer en nyere model og har det ene nummer hos Teleselskabet 3.

Modsat på Android-telefoner ligger det ene af numrene på et internt eSIM-kort, som alene 3 understøtter. Det andet nummer ligger på et fysisk simkort, hvor der er frit valg af udbyder.

Teknologi - 18. sep. 2018 - kl. 21:44 Medie: Ingen dual-sim til danske iPhone-kunder

 

Foto: Apple
Foto: Apple

Sådan virker det

Når du har to aktive numre i din iPhone, kan du i telefonens indstillinger beslutte, hvilket af numrene der skal bruges til mobildata.

Du kan give hvert nummer et navn, så de er nemme at skille fra hinanden, når du ringer op eller sender beskeder. For eksempel ved at kalde det ene for PRIVAT og det andet for ARBEJDE.

Du kan også styre, hvilket af de to numre der skal være det primære, som du kan bruge til FaceTime og sende iMessage-beskeder med. Det sekundære nummer kan alene bruges til opkald, sms og eventuelt mobildata - men altså ikke iMessage eller FaceTime.

Du kan ligeledes vælge, at det ene nummer kun er til mobildata, hvis du for eksempel køber et datakort på ferien.

Du kan til enhver tid ændre i indstillingerne for de to numre direkte i telefonens menu.

flere råd her.

Kan øge interessen
Selvom teknologien altså er velkendt fra Android-telefoner, tror privatkundedirektør David Elsass fra 3, at mange flere nu vil samle deres mobilnumre i samme telefon.

- Mange har jo en iPhone, og når Apple samtidig markedsfører eSIM som en mulighed, kommer flere til at kende til teknologien, forudser han.

- Du behøves ikke løbe rundt med to telefoner på samme tid. Og du kan bruge den iPhone, som din arbejdsgiver måske ikke vil give dig, med både dit private nummer og arbejdsnummeret.

Teknologi - 12. sep. 2018 - kl. 19:52 Dyr og lækker: Her er Apples nye iPhone XS Max

Sådan kommer du i gang

Hvis du ejer en iPhone XS, XS Max eller XR kan du bruge to telefonnumre.

Du skal flytte det ene af numrene til eSIM hos dit teleselskab. Indtil videre understøtter alene 3 muligheden og tager 100 kroner i gebyr for at gøre dit fysiske simkort til eSIM.

Hvis du køber et nyt abonnement, koster det ikke ekstra at vælge eSIM frem for et fysisk simkort.

Selve flytningen sker virtuelt og kræver ingen ventetid.

Du kan læse mere her.

97 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere