Mark Zuckerberg: Du skal kunne klage over Facebook

Vil give brugerne mulighed for at få en klage behandlet uafhængigt, når Facebook fjerner deres opslag

Er Facebook blevet en stat i staten? Eller bare en demokratisk enhed? Zuckerberg mener det sidste. Foto: Dado Ruvic/Ritzau Scanpix
Er Facebook blevet en stat i staten? Eller bare en demokratisk enhed? Zuckerberg mener det sidste. Foto: Dado Ruvic/Ritzau Scanpix

Det skal fremover være muligt at klage til en uafhængig enhed, hvis du er utilfreds med, at Facebook fjerner et af dine opslag.

Det lover den øverste chef for Facebook, Mark Zuckerberg, i et stort interview med podcastjournalist Ezra Klein:

- Hvis du laver et opslag i dag, og andre indberetter det, er der ikke mulighed for at klage over det, hvis vi fjerner opslaget.

- Men jeg mener, at som i ethvert andet velfungerende demokratisk system, skal der være mulighed for at appellere, siger Mark Zuckerberg.

Se også: Facebooks 'logik': Falske nyheder er ok - tegning af nøgne kvinder forbudt

Som i Højesteret
I første omgang bliver klageenheden en intern enhed på Facebook, men på sigt skal brugerne kunne klage til en uafhængig enhed:

- Jeg vil virkelig gerne have en ekstern enhed, siger Mark Zuckerberg.

- Du kan vel sammenligne det med ’en Højesteret’ af folk, der ikke arbejder for Facebook, og som tager den endelige beslutning om, hvad der er acceptabelt.

Hele interviewet kan høres her.

Henrik Kristensen (t.h.) blev snydt, da han handlede med en af de mange Facebook-profiler, der senere viste sig at være en del af et større svindelnummer. Foto: Jakob Jørgensen Tech Henrik blev snydt af nyt trick på Facebook: - Troede jeg havde sikret mig

6 kommentarer
Vis kommentarer