Netflix-dræber slår til: Det betyder det for dig

Disney trækker sine eftertragtede film ud af Netflix og lancerer billig streamingtjeneste til efteråret

Sådan kommer Disney-tjenestens interface til at se ud. Præsentationen er uden lyd. Video: AP/Disney

Der er dårlig nyt til de mange, som i dag betaler for et Netflix-abonnement. For noget af det mest eftertragtede indhold, som Netflix i dag tilbyder, er på vej ud af tjenesten.

Superheltefilm fra Marvel, stjernekrigsserien og tegnefilm fra filmstudiet Pixar er blot noget af det populære indhold, der allerede er forsvundet eller snart forsvinder fra Netflix.

Det er indhold som dette, der er på vej ud af Netflix og ind i Disneys nye betalingstjeneste. Foto: VALERIE MACON/Ritzau Scanpix
Det er indhold som dette, der er på vej ud af Netflix og ind i Disneys nye betalingstjeneste. Foto: VALERIE MACON/Ritzau Scanpix

Se også: Netflix hæver prisen i USA: Det betyder det for dig

Svækker Netflix
I stedet tvinges brugerne til at tegne et abonnement på den nye tjeneste kaldet Disney+, der ventes at blive markant billigere end Netflix.

Disney løftede i nat sløret for planerne, men det har længe været kendt, at den gigantiske underholdningskoncern vil have en solid bid af det attraktive streamingmarked.

Også Apple er på vej med deres tjeneste kaldet Apple+, hvilket kan være med til at svække Netflix yderligere. Disney kan samtidig svække Apples forsøg på at få fodfæste på streamingmarkedet.

Steven Spielberg er en af kræfterne bag Apple TV+. Foto: Michael Short/Ritzau Scanpix Teknologi - 25. mar. 2019 - kl. 19:46 Så skete det: Apple bliver til Netflix

Usikker dansk lancering
Disney+ lanceres 12. november i USA til en pris på godt 50 kroner om måneden. For de penge får brugerne blandt andet 30 sæsoner af kulttegneserien Simpsons, alle Star Wars filmene, alt indhold fra Pixar og en lang række af nye film og tv-serier.

Først senere på året og måske først til næste år kommer streamingtjenesten sandsynligvis til Danmark.

Det er dog uvist, hvad prisen bliver herhjemme, og om danske kunder får adgang til lige så meget indhold, som brugerne på det amerikanske marked.

Se også: Ny teknologi kan afsløre delte passwords på Netflix

Det skal du vide om Disney+

Tjenesten lanceres 12. november i USA og koster 50 kroner om måneden eller 500 kroner for et år

Lanceringen sker først i USA og senere i andre dele af verden, herunder måske Danmark

I USA lover Disney brugerne, at de allerede det første år får adgang til 10 originale film og 25 originale serier - hertil kommer mere end 400 titler fra Disneys store katalog af indhold

For eksempel bliver hele Star Wars-serien en del af abonnementet og de første 30 sæsoner af 'The Simpsons'

154 kommentarer
Vis kommentarer