Nu knækker tv-kurven: Flere forlanger frit valg på skærmen

Streaming og økonomisk sans er i gang med at dræbe den traditionelle tv-pakke

Skærmen hos mange danskere er i dag fyldt med streamingtjenester - og til nød et par nøje udvalgte tv-kanaler. Foto: Niels Hougaard/Polfoto
Skærmen hos mange danskere er i dag fyldt med streamingtjenester - og til nød et par nøje udvalgte tv-kanaler. Foto: Niels Hougaard/Polfoto

De seneste år har debatten om alt for store og dyre tv-pakker raset i Danmark. Og effekten er tydelig: hvis vi har en tv-pakke, er den med ret stor sikkerhed skrumpet - eller blevet til en 'bolchepakke' på nogle få, udvalgte kanaler.

Se også: TJEK din TV-pakke: Så meget stiger prisen

Kunder går efter valgfriheden
Det mærker man blandt andet hos Boxer TV, der nu har passeret 100.000 frit valgs tv-kunder:

- De kunder, vi får ind, kommer primært for at få valgfrihed, forklarer Ulf Lund, der er administrerende direktør for Boxer TV, til Ekstra Bladet.

- Det kan vi se ved, at der bliver solgt klart flest af den slags produkter. Vi sælger reelt ikke tv-pakker længere.

Se også: Netflix-dræber på vej til Danmark: Clarkson er våbnet

Selskabet har netop fået lavet deres store årlige kundeanalyse, der peger på det frie valg som en afgørende faktor for kundetilfredsheden, som har taget et markant hop opad og nu er større end nogensinde tidligere:

- Det handler dog ikke alene om pengene, vurderer Ulf Lund.

- Det er også vigtigt, at man slipper af med frustrationen over, at man betaler for noget, man bare har fået 'proppet ned i halsen'.

Teknologi - 1. jun. 2016 - kl. 14:24 Slut med tvungne tv-pakker: Se her hvordan du nemmest slipper fri

Frit valg ikke altid en fordel
Men selv med det frie valg, er der ingen garanti for, at man også ender med at spare noget:

- Set fra forbrugerens synsvinkel afhænger den økonomiske gevinst jo helt af, hvad behovet er. Og vil du gerne have rigtig mange kanaler, skal du stadig købe pakker.

- Jeg siger helt ærligt: hvis du vil have 30-40-50 kanaler, så bliv hos YouSee. Så er der ingen grund til at skifte til os.

- Men er du i markedet for at få fx otte kanaler, kan vi godt være det rigtige valg. Der vil vi næsten altid være billigere.

Tech Frit tv-valg kan gøre dit tv-forbrug meget billigere

17 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere