Nu kommer 'Asiens iPhone' til Danmark

Teleselskabet 3 tager kinesiske Xiaomi ind i sit sortiment i Europa

Xiaomi præsenterede torsdag aftalen med CK Hutchison Holdings, der ejer 3 Group Europe. (Video: AP)

Xiaomi er i Asien, hvad Apple og Samsung er for mobilkunder i den vestlige verden. Men herhjemme har techgiganten indtil nu været ukendt i bredere kredse.

Det ændrer sig imidlertid med den aftale, ejeren af Teleselskabet 3 - CK Hutchison Group -  netop har offentliggjort.

Aftalen betyder, at en række af mobiltelefoner fra Xiaomi og andre techprodukter sættes til salg i selskabets afdelinger over hele Europa. Og det gælder også i Danmark, fremgår det af aftalen.

Xiaomi Mi MIX 2 er den seneste model fra det kinesiske firma og skal tage kampen op med Apples iPhone X. Den store forskel er prisen, hvor Mi MIX 2 er markant billigere. Foto: Emilio Morenatti/AP
Xiaomi Mi MIX 2 er den seneste model fra det kinesiske firma og skal tage kampen op med Apples iPhone X. Den store forskel er prisen, hvor Mi MIX 2 er markant billigere. Foto: Emilio Morenatti/AP
 

ZTE er ikke kendt herhjemme, men er som Huawei en væsentlig producent af Android-mobiltelefoner. Begge er lige nu i ' krig' med myndighederne i USA. Foto: AP Teknologi Straffet af USA: Kinesiske mobilfirmaer jages for ulovligt salg

Vil indtage Europa
Xiaomi har stor udbredelse i flere asiatiske lande og naturligvis i hjemlandet Kina.

Men allerede sidste år tog firmaet det første skridt mod at komme ind på det attraktive europæiske marked. Det skete, da der blev åbnet en dedikeret Xiaomi-butik i Barcelona.

Teknologi Ejer du disse højttalere? Så bliver du snydt for AirPlay 2

Vil banke Huawei
De mest åbenlyse konkurrenter for Xiaomi i Danmark er også kinesiske, nemlig Huawei og delvist OnePlus, hvor sidstnævnte snart lancerer en ny topmodel kaldet OnePlus 6.

Det er indtil videre uvist, hvornår telefonerne fra Xiaomi kan købes hos Teleselskabet 3 i Danmark, og hvilke modeller der lanceres herhjemme.

Du kan læse mere om historien på The Guardian.

Dette officielle billede viser toppen af OnePlus 6. PR-foto Teknologi Her er datoen: Denne dag er OnePlus 6 klar

57 kommentarer
Vis kommentarer