Ny datalov får konsekvenser: Hjemmesider i USA blokerer dig

Udelukker europæiske netbrugere for at slippe for at leve op til de nye regler

Få en god forklaring på hvad den nye datalov betyder for dig. Videoreportage: Ekstra Bladet TV

Hvad gør man, hvis man ikke gider bøvle med EU's skrappere regler for databehandling? Man lukker da bare for adgangen til sin hjemmeside.

Det har en række af amerikanske firmaer nu valgt at gøre.

Hos blandt andet aviserne LA Times, Daily News og Chicago Tribune mødes danske læsere derfor i dag med en tom side og en besked om, at firmaet - der ejer de tre aviser - lige nu overvejer, hvordan de kan leve op til de nye regler.

LIVE

Adgang forbudt! Amerikanske hjemmesider gider ikke have europæiske netbrugere, efter de skrappere regler for persondata er trådt i kraft.
Adgang forbudt! Amerikanske hjemmesider gider ikke have europæiske netbrugere, efter de skrappere regler for persondata er trådt i kraft.
 

Teknologi Danskere raser ved computeren: Bliver sindssyg af alle de mails

Dropper europæiske kunder
Hos en anden avis, USA Today, har de europæiske læsere alene adgang til en reduceret udgave af netavisen, mens andre amerikanske tjenester helt dropper deres europæiske kunder.

Det gælder blandt andet unroll.me, som er en tjeneste, der gør det nemt at afmelde abonnementet på elektroniske nyhedsbreve.

Besøger man firmaets hjemmeside i dag, bliver netbrugere fra EU afvist med beskeden om, at man ikke kan leve op til EU-reglerne, og derfor har spærret for adgangen.

Det samme sker, hvis man besøger tjenesten instapaper.com, der bruges til at samle websider sammen og gøre dem mere læsbare.

Teknologi Apple åbner op efter ny lov: Her er alle dine data

Artiklen fortsætter under grafikken...

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

De nye regler handler særligt om at holde firmaer som Google og Facebook i kortere snor. Videoreportage: Ekstra Bladet TV

De mange mails og klik på nettet til trods så er der grund til at fejre de nye regler, mener Forbrugerrådet Tænk. Videoreportage: Ekstra Bladet TV

Du kan her se hele udsendelsen, hvor Anette Høyrup fra Forbrugerrådet Tænk og Ekstra Bladets tech redaktør gennemgår de nye regler. Videoreportage: Ekstra Bladet TV

105 kommentarer
Vis kommentarer