Ny iPhone kan koste 10.000 kr.: Råb 'bullshit' når de siger det her

Tre nye iPhones lanceres tirsdag klokken 19 med masser af kostbar markedsføringssnak - vi har skåret det værste bullshit fra

Nysgerrig? Se præsentationen af de nye iPhones her (Video: AP)

Ikke en eller to, men hele tre nye iPhones lanceres i aften.

Det sker, når Apple her i sit 10-års jubilæumsår for iPhone ventes at præsentere sin hidtil dyreste smartphone med navnet iPhone X. Opgraderingen af iPhone 7 og 7 Plus får ifølge et aktuelt læk fra Apple selv navnene iPhone 8 og 8 Plus.

Teknologi - 5. sep. 2017 - kl. 21:00 Ny iPhone om en uge: Derfor er der ingen grund til begejstring

Bare et pressemøde
Prisen på den dyreste iPhone X kan lande på den forkerte side af 10.000 kroner og vil derfor blive markedsført med ekstra mange superlativer fra Apples side.

Vores råd er derfor, at man som altid slår sin kritiske sans til. For uanset om firmaet hedder Huawei, Samsung eller som i aften Apple, er det altså bare et pressemøde. Og her holder man Apple selvfølgelig ikke tilbage, når det gælder om selvros.

Vi har herunder skåret det værste 'bullshit' fra og guider dig igennem fem punkter, hvor du roligt kan trække lidt - eller rigtigt meget - fra.

Interaktivt element


Se herover hvad priserne for udvalgte Apple-produkter er før aftenens lancering af nye iPhones, Apple TV og AirPods. Kilde: Apple

Se også: Manual afslører: Derfor vil Apple ikke reparere din iPhone

1: Se - vi har ingen kanter

Apple har også opdaget, at man kan lave en smarttelefon uden at smække tykke, grimme kanter på den.

Det seneste år er det ellers blevet standarden hos en række af andre anerkendte producenter. Apple er bare kommet meget sent med til festen. Det gælder også det indbyggede OLED-display, som Apple køber hos Samsung.

Se også: Jens skrev kritisk om firma på Trustpilot: Koster ham 30.000 kroner

2: Siri er blevet endnu

Siri er klog på engelsk og en række andre sprog. Men som med andre smarte assistenter, er Danmark igen efterladt på platformen. Vi betaler med andre ord fuld pris for mobiltelefoner, hvor funktionerne kun fungerer halvt eller slet ikke.

Interaktivt element

Se også: Den grimme ælling: Apples AirPods er en lille genistreg

3: AR og VR

Forvent masser af flotte ord om AR og VR ved aftenens præsentation. Men ord gør det ikke alene. Apple skal derfor virkelig have noget nyt at byde på, som er mere end at få en tegning til magisk at vise sig på et bord.

Indtil videre har AR og VR nemlig vist sig at være mere fremtidssnak end hverdagsnyttigt. Og der er lang vej endnu, er vores bud.

Se også: Smartphonegigant overhaler Apple i mobilsalg

4: Har et fantastisk kamera

Jo, Apple skal nok sørge for at fremhæve kameraet som godt. Og det er også fint.

Men er det dobbelt så godt som telefoner til den halve pris? Svaret er et klart nej! Lad os bare nævne Samsung, Sony, LG og HTC for at understrege, at andre godt kan finde ud af at bygge gode kameraer ind i deres telefoner.

10,5 og 12,9 tommer er de to udgaver af iPad Pro. Den tidligere model på 9,7 tommer er udgået. Foto: Apple Teknologi - 26. jun. 2017 - kl. 17:58 Test: Apple bedste iPad nogensinde er en Pro

5: iPhones er pengene værd

Nej, men du køber sex og markedsføring for alle pengene. iPhone er derimod primært pengene værd for Apples gigantiske pengetank, der allerede er overfyldt med milliarder gemt i eksotiske skattely langt væk fra de samfund, hvor telefonerne sælges.

I dag findes der samtidig en håndfuld af fremragende telefoner, der er produceret under samme forhold og i samme høje kvalitet som iPhones. De er bare Android-telefoner og kommer fra firmaer som Huawei, OnePlus og Nokia. Alle koster markant mindre, end hvad Apple vil have for deres herligheder.

Se også: Gemte millioner af patientdata ulovligt: Politiet har smidt sagen væk

Følg hele lanceringen på ekstrabladet.dk i aften fra klokken 18.45 af både Apples nye iPhones, de nye AirPods, et nyt 4K Apple TV, et Apple Watch der (måske) får indbygget telefon og en række af andre æble-nyheder. Vi glæder os mest til, at det nye styresystem iOS 11 om kort tid frigives til alle iPhone-brugere. Det er et fremragende styresystem, der oven i købet er gratis.

For mange danskere er mobiltelefonen en fast del af beklædningen. Over halvdelen køber en dyr iPhone, men du kan få lige så meget for det halve, hvis du kigger dig godt for på markedet. Modelfoto: Rasmus Flindt Pedersen Tech Købers marked: Billige mobiler er et superkøb

Sådan kan du se med

Det kræver et Apple-produkt eller en Windows 10-computer med Edge-browser, hvis du vil se med, når Apple holder pressemøde klokken 19 dansk tid.

Du kan se med på en iPhone, iPad eller iPod Touch med Safari og iOS 9 eller senere.

Du kan også bruge en Mac med Safari-browseren og macOS 10.11 eller senere.

Endelig kan du streame via Apple TV fra og med 2. generation og softwareversion 6.2 eller senere. Eller på 4. generation af Apple TV.

Se også: Scorer millioner igen: Danske mobilkunder er blevet hans guldæg

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen