Ny iPhone om lidt: Kameraer er fokus

NYHEDSANALYSE: 10. september er et godt bud på lanceringen af flere nye iPhones

Ejer du allerede en iPhone 8 eller nyere – og telefonen virker – er der ingen grund til at skifte til de kommende iPhone 11-modeller. Vent hellere til næste år lyder rådet fra Ekstra Bladets tech redaktør. Foto: Clodagh Kilcoyne/Ritzau Scanpix
Ejer du allerede en iPhone 8 eller nyere – og telefonen virker – er der ingen grund til at skifte til de kommende iPhone 11-modeller. Vent hellere til næste år lyder rådet fra Ekstra Bladets tech redaktør. Foto: Clodagh Kilcoyne/Ritzau Scanpix

For meget til de fleste, for få nyheder og alt for dyr.

Så kort kan præsentationen af iPhone 11, der ventes at ske i den første halvdel af september, allerede i dag skrives.

De seneste år har de store ’kanoner’ som netop Apple og rivalen Samsung gang på gang leveret ’store’ nyheder, der reelt er fordyrede forbedringer og ikke revolutioner. Alene Huawei og mindre konkurrenter som OnePlus, Motorola og Nokia har formået at forny det overrendte mobilmarked.

Der ryger masser af retur- og demovarer over disken hos landets store elektronikkæder. Men det er ikke altid, at kunderne får klar information om, at de ikke har købt et fabriksnyt produkt. Foto: Jonas Olufson Teknologi Vare med ørevoks blev solgt som ny

Pro-model på vej
Og intet tyder altså på, at Apple er på vej med en regulær bombe, når efterfølgerne til iPhone Xs og Xr snart vises frem.

I stedet ventes Apple at gå den kendte vej, som andre allerede har forsøgt sig med. Nemlig at give deres kameraer en tur igennem den teknologiske vridemaskine.

Det betyder ifølge flere internationale techmedier, at de dyreste iPhone 11-modeller – som måske får efternavnet ’Pro’ – bliver udstyret med tre kameraer på bagsiden. Og at den billigste udgave, der skal erstatte den i Apple-land prisbilligere iPhone Xr, opgraderes fra et enkelt til to objektiver som hovedkamera.

Det kommer også

Apple ventes i løbet af efteråret at lancere en ny udgave af sit populære Apple Watch, flere nye iPads og ikke mindst en MacBook Pro på hele 16 tommer.

Sidstnævnte bliver ikke billig. Det gør uret heller ikke, hvis du vælger det i titanium eller keramik.

Både Google og Apple er blandt de techgiganter, der har været særdeles uærlige over for de kunder, der bruger selskabernes stemmetjenester. Foto: Eric Risberg/Ritzau Scanix Teknologi Medie: Apple og Google lytter med på danske telefoner

Overhalet af Huawei
Nu har Apple aldrig haft noget at skamme sig over, når det gælder evnen til at tage billeder.

Problemet for firmaet, der styksmæssigt sidder på halvdelen af mobilmarkedet i Danmark, er, at for eksempel Huawei i mere end et år har leveret markant bedre mobiltelefoner, hvis man alene bedømmer ud fra kameraerne.

Både Huawei, men også Google med deres Pixel-telefoner kan levere langt mere lysstærke kameraer end Apple. Og i Huaweis tilfælde topmodeller, der er i stand til at zoome markant tættere på og i en bedre kvalitet, end du nogensinde har set på en iPhone.

Netop evnen til at tage bedre billeder under svage lysforhold kan blive en af nyhederne i Phone 11-serien, mens man ikke skal forvente, at Apple går amok, når det gælder zoom.

Fejlraten i teknologi til ansigtsgenkendelse er ikke perfekt. Alligevel bruger butikker i blandt andet Storbritannien den nu til at forsøge at stoppe butikstyve, inden de får fingre i varerne. Foto: Bobby Yip/Ritzau Scanpix Teknologi Ny teknologi kan stoppe butikstyve

Bedre batteri, ja tak
Andre nyheder er traditionen tro en hurtigere processor, og hvis vi er rigtig heldige, at de nye telefoner kan lades hurtigere op end før med den standardlader, som følger med i kassen.

Netop batteritiden er fortsat uforståelig ringe på de dyre iPhones, så en forbedring på dette område vil blive påskønnet af mange fans.

Hvis du er til farver, er der nye farvevarianter på vej, men designmæssigt bliver telefonen som den eksisterende 2018-model.

Apple har sat sig i spidsen for at ville beskytte brugernes privatliv. Derfor er det ikke overraskende, at netop Apple nu trækker i håndbremsen til firmaets praksis med at lade ansatte lytte med på Siri-optagelser. Foto: Mark Lennihan/Ritzau Scanpix Teknologi Apple stopper uhyggelig praksis

47 kommentarer
Vis kommentarer