Ny mobil får vild oplader

Trådløs opladning i den kommende OnePlus 8-mobil er hurtigere end Apples iPhone-lader med kabel

Sådan ser opladeren og OnePlus 8-modellen ifølge et lækket pr-foto ud.
Sådan ser opladeren og OnePlus 8-modellen ifølge et lækket pr-foto ud.

30 watt trådløs opladning er på vej til OnePlus 8-serien, bekræfter OnePlus nu officielt. Det gælder dog ifølge The Verge alene den dyreste OnePlus 8 Pro-model.

OnePlus har på deres eget forum bekræftet, at de i OnePlus 8-serien kommer med trådløs opladning. I forhold til tidligere negative udmeldinger om trådløs opladning er teknologien nemlig nu på plads, skriver MereMobil.dk.

CEO Pete Lau fra OnePlus har ellers vendt tommelfingeren nedad overfor trådløs opladning.

'Jeg kan ikke vænne mig til det,' lød det blandt andet frnhsnh.

I samarbejde med PriceRunner - læs mere i bunden af artiklen

Teknologi - 8. apr. 2020 - kl. 09:46 Netflix får ny funktion

Inden du glæder dig for tidligt, så skal du kende et par vigtige detaljer.

Det bedste er, at OnePlus kan levere op til 30 watt trådløst. Det kan bringe batterikapaciteten fra 1 til 50 procent på cirka en halv time, lover den kinesiske producent. Ifølge Techdroider vil telefonen kunne lades helt op på 80 minutter.

Bagsiden er, at der er tale om en proprietær standard og ikke en industristandard. Så mens EU forsøger at trække producenterne i samme retning på kablet opladning, er der stadig frit spil for trådløse teknologier.

I samarbejde med PriceRunner - læs mere i bunden af artiklen

Se også: Denne dag kommer forårets mobil

Kræver en specialoplader
Den proprietære standard kræver en særlig oplader fra OnePlus, hvis de 30 watt skal udnyttes.

Ladekredsløbet har en effektivitet på 97 procent, oplyser OnePlus. Det minimerer mængden af energi, der omsættes til varme. Der er altså en bedre energioverførsel til batteriet.

Hvis opladekredsløbet registrerer unormale spændinger, bliver opladningen afbrudt. Dette er en sikkerhedsfunktion, der samtidigt er en del af systemet, som beskytter opladningen mod overophedning.

Angiveligt har OnePlus en lille blæser indbygget i den trådløse oplader, der er med til at nedkøle opladningen. Om natten vil blæseren dog ikke blive aktiveret.

Artiklen er lavet i samarbejde med MereMobil.dk

Du får ikke bedre hardware til prisen, end den Huawei kan levere. Desværre er det ikke længere godt nok. Foto: Huawei Teknologi - 30. mar. 2020 - kl. 10:53 Denne mobil er et dårligt godt køb

Ikke hurtig med alle løsninger
Udover OnePlus’ eget opladesystem, der kaldes Warp Charge 30 Wireless, så understøttes også standarden Qi men kun op til 5 watt ved almindelig trådløs opladning. Såfremt du har en Qi-baseret trådløs oplader, der understøtter 10 watt EEP-standarden, kan 10 watt trådløs opladning udnyttes.

I materialet fortæller OnePlus om trådløs opladning i forbindelse med OnePlus 8-serien. Hvorvidt teknologien dækker alle telefonerne i serien, vides ikke.

OnePlus 8 præsenteres på tirsdag 14. april 2020.

Se også: OnePlus klar med omstridt funktion

I samarbejde med PriceRunner - læs mere i bunden af artiklen

Sådan virker prislinks i denne artikel

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på disse links, modtager vi en mindre betaling. Samarbejdet har ingen betydning for, hvilke tests eller techhistorier vi bringer - eller en eventuel bedømmelse af et produkt.

- redaktionen

120 kommentarer
Vis kommentarer