Ny mobil slår bunden ud af markedet

MOTOROLA ONE VISION: Overtager tomrummet efter OnePlus med den bedste billige mobil lige nu

Her ses Motorola One Vision i farven bronze. Pr-foto
Her ses Motorola One Vision i farven bronze. Pr-foto

Efter OnePlus tirsdag præsenterede deres nye topmodel OnePlus 7 Pro til priser i luftlaget omkring 6000 kroner, har en anden kinesisk producent, Motorola, i dag lanceret deres markant billigere alternativ.

Motorola One Vision hedder telefonen, som Ekstra Bladet det seneste døgn har 'smug-prøvet'. Og modellen er som andre af firmaets billige mobiltelefoner fremragende til prisen.

Vi har således tidligere rost Moto7 Plus til skyerne - og den er endda dyrere, end One Vision er, som efter vores indledende test virker som en endnu bedre mobil i prisklassen.

Telefonen sælges også i farven safir. Pr-foto
Telefonen sælges også i farven safir. Pr-foto

Teknologi - 14. maj. 2019 - kl. 17:54 OnePlus går i krig med de store drenge

Mange kalorier
Efter få timers test af den nye telefon bliver man faktisk helt i tvivl om, hvor mange penge Motorola-mobilmærket - der i dag ejes af Lenovo - overhovedet tjener på sådan en handel. For der er godt nok proppet mange kalorier ind i den 6,3 tommers Full HD-mobil til 2299 kroner.

Udover 21:9 displayet, der er virkeligt godt, er telefonen bygget i Corning Gorilla Glass og flot designet. Internt får man 4 GB RAM og 128 GB lager, ligesom kameraerne har fået en markant opgradering.

Hovedkameraet består af to objektiver. Det bærende er på 48 MP, mens der er et 'støtteobjektiv' på 5 MP. Det er samme opsætning, OnePlus har valgt i deres nye basismodel, OnePlus 7.

Det særlige ved hovedkameraet er, at det bruger en teknologi, hvor fire pixels samles - kaldet Quad Pixels - hvor der normalt blot er et enkelt pixel på samme sted.

Det giver et 12 MP billede, som er skarpere og kan optage bedre billeder under dårlige lysforhold, oplyser Motorola.

Som i tidligere modeller leveres den nye telefon med Android One, der er en ren udgave af Android. Motorola lover at holde telefonen regelmæssigt opdateret de næste to år med nyeste Android styresystem - og hele tre år med løbende sikkerhedsopdateringer. Pr-foto
Som i tidligere modeller leveres den nye telefon med Android One, der er en ren udgave af Android. Motorola lover at holde telefonen regelmæssigt opdateret de næste to år med nyeste Android styresystem - og hele tre år med løbende sikkerhedsopdateringer. Pr-foto

Se også: Vanvittig pris på ny mobil

Cover følger med
Selfiekameraet på One Vision er på hele 25 MP og ifølge Motorola ny rekord. Igen bruges teknologien Quad Pixels til at give bedre billeder.

Kameraet sidder i øvrigt under en rund udskæring, der er lavet i displayet. Udskæringen er efter vores mening til den lidt store side, når man sammenligner med andre producenter.

Der er indbygget et 3500 mAh batteri i telefonen, og der følger en 15W hurtiglader med i kassen, som angiveligt giver syv timers battertid efter blot 15 minutters opladning.

Man får ligeledes et hæderligt in-ear ledningsheadset med i købet, som kan bruges i det 3,5 mm mini-jack-stik, der er bevaret på telefonen (der oplades via USB-C, red.). Endelig leveres telefonen fra fødslen med et simpelt, men helt fint plastikcover.

Den nye model fra Motorola kan købes herhjemme fra 3. juni, hvor blandt andre Proshop,Telia og Elgiganten sælger den.

Forudbestiller man telefonen fra i morgen og indtil 2. juni følger der i øvrigt et trådløst headset, Vervebuds 500, med i købet til en værdi af 749 kroner.

Se også: Dansk firma i krig mod Google

Det skal du vide om telefonen

Display: 6,3 tommers Full HD (1080 x 2520 pixels)

PPI: 432

Størrelsesforhold: 21:9

Operativsystem: Android 9 Pie

RAM: 4 GB

Lagerhukommelse: 128 GB

Eksternt microSD-kort: Ja, op til 512 GB (ekstraudstyr)

Dual-sim: Ja - som alternativ til microSD

IP-klassificeret: Ja, IP52 (beskyttet mod støv og vanddråber, men ikke vandtæt)

Hovedkamera: 48MP/f 1.7 + 5MP/f 1.7

Selfiekamera: 25 MP/f 2.0

Bluetooth: 5

Batteri: 3500 mAh

Hurtiglader: Ja, medfølger (15W)

Headset: Ja, medfølger

Minijack: Ja

Højttaler: Ja, mono i bunden

Cover: Ja, medfølger

Læser til fingeraftryk: Ja, fysisk (sidder på bagsiden)

Farver: Safir og Bronze

Vægt: 180 gram

Størrelse: 160,1 x 71,2 x 8,7 mm

Pris: 2299 kroner (vejledende)

49 kommentarer
Vis kommentarer