Ny PC i år? Her er modellerne du skal holde øje med

De bærbare nyheder på CES-messen i Las Vegas bød i år på flere solide forbedringer

Lenovo's Yoga S940 bruger såkaldt contour glas, der gør det muligt at strække displayet helt ud over kanterne. Pr-foto
Lenovo's Yoga S940 bruger såkaldt contour glas, der gør det muligt at strække displayet helt ud over kanterne. Pr-foto

Det er fladskærmene til hjemmet, der dominerer den store CES-messe i Las Vegas. Sådan har det også været i år, hvor de op mod 100 tommers 8K-fjernsyn, foldbare fladskærme og en 219 tommers ‘væg’ som fladskærm er blandt nyhederne.

Men CES er ligeledes hjemsted for særligt bærbare computere. I år dog mest med fokus på forbedringer af allerede kendte formater og uden de helt store revolutioner.

Samsungs nye superfjernsyn kan blive op til 219 tommer stort, hvis ellers du har både stuen og økonomien til det. Pr-foto Teknologi Byg-selv-tv for millionærer: Koster det samme som en luksusbil

HP Chromebook 14. Pr-foto
HP Chromebook 14. Pr-foto

Nye Chromebooks fra HP og Acer

Sammen med Acer er HP de første i verden til at bygge en AMD-processor ind i en Chromebook. Det er ellers normalt Intel- eller ARM-processorer, der dominerede disse billige og ganske populære bærbare.

Fordelen ved AMD-processoren er, at den er god til at spare på strømmen og i nogle udgaver er hurtigere end processorer i denne kategori.

Hos HP hedder nyheden Chromebook 14 og har AMD A4 og A6 processorer, integreret Radeon R4/R5 grafik og to højttalere med lyd fra danske B&O. Displayet er, som navnet antyder, på 14 tommer.

Hos Acer hedder modellen Chromebook 315 og har ligeledes AMD A4 og A6 processorer. Displayet er her på 15,6 tommer.

Forvent priser fra godt 2500 kroner og lancering fra dette kvartal og hen over foråret.

Modellen har læser til fingeraftryk på bagsiden, hvilket gør det muligt at lade skærmen fylde næsten ud til kanten. Pr-foto Teknologi Her er Huaweis første mobil i Danmark i år

HP Chromebook x360 14 G1. Pr-foto
HP Chromebook x360 14 G1. Pr-foto

HP står også bag en forfinet Chromebook kaldet HP Chromebook x360 14 G1, der har en forbedret 14 tommers skærm, metaldesign og bruger Intels i7-processor.

Lyden leveres igen af B&O, mens det er muligt at bruge touch på enheden.

Pris og lanceringsdato i Danmark er ukendt.

Apples iTunes får snart plads mellem de andre apps, man kan downloade til nyere fladskærme fra Samsung. Pr-foto Teknologi Apple og Samsung i vildt samarbejde: Den havde du ikke set komme

Yoga S940. Pr-foto
Yoga S940. Pr-foto
 

Mere Yoga

Lenovo har flere gange de seneste år ramt plet med sin Yoga-serie. Derfor var der naturligvis CES-nyheder med Yoga S940 og Yoga C730.

Yoga S940 er en ultratynd og meget let computer, der er alt andet end tynd og let, når det gælder andre specifikationer.

Den 13,9 tommers model bruger 8. generation af Intels Core i7, kan have op til 16 gigabyte RAM og 1 terabytes intern lagerplads.

Computeren har mellem næsten 10 timers og op til 15 timers batteritid, der afhænger af, om du bruger modellen med Full HD eller 4K-display. Sidstnævnte bruger mest strøm.

En interessant funktion er, at Yoga S940 kan tracke øjnene på brugeren og automatisk låse computeren ned, hvis man går væk fra den.

Den bruger samme teknologi til at advare, hvis andre - måske uønsket  - kigger med på skærmen.

Snart er det slut med at købe den smarte Chromecast Audio, som både kan sende lyd til en højttaler og til dit gamle anlæg. Foto: Google Teknologi Google dropper billig version af Chromecast

Yoga C730. Pr-foto
Yoga C730. Pr-foto
 

Yoga C730 er en 15,6 tommers 4K-bærbar, der fungerer som 2-i-1-computer. Altså med mulighed for at bruge i både tablet- og bærbar mode.

Enheden har lidt svagere muskler end S940 og ringere batteritid, men byder til gengæld på både touch og en AMOLED-skærm.

Salget af de to computere begynder i 2. kvartal - Yoga S940 i maj/juni - men de danske priser er ukendte.

For næsten 20.000 kroner kan du snart købe denne soundbar fra Sennheiser, der så lover, at den lyder bedre, end du tror. Pr-foto Teknologi Dagens bedste fra CES: Vild soundbar og batteridrevet rullegardin

Dells Latitude 7400 2-i-1-computer. Pr-foto
Dells Latitude 7400 2-i-1-computer. Pr-foto
 

Vågner automatisk

Dells Latitude 7400 er nærmest en kombination af de to nyheder fra Lenovo.

Den er både en 2-i-1-computer og har indbygget avanceret teknologi, der kan spotte brugeren og lynhurtigt aktivere ansigtsgenkendelse, der låser enheden op.

Som med Yoga S940 låser computer også sig selv ned, når ejeren af computeren er væk. Det sparer batteri og giver en højere sikkerhed.

Latitude 7400 har et 14 tommers 16:9 FHD 1920 x 1080 pixels display, op til 16 gigabyte RAM og op til 1 TB lagerplads.

Dell XPS 13. Pr-foto
Dell XPS 13. Pr-foto
 

Den anden nyhed fra Dell på CES var en opdatering af XPS 13.

Her satses på et meget stramt design, hvor det 13 tommers display ligger næsten ud til kanten på hele overfladen takket være et meget lille indbygget webkamera.

Displayet kan være enten Full HD eller 4K, og enheden holde strømmen i op til 21 timer, oplyser Dell.

Danske priser og lanceringsdato er ukendt.

Det meget lille kamera på XPS 13. Pr-foto
Det meget lille kamera på XPS 13. Pr-foto

Sådan ser den nye model fra Jabra ud. Pr-foto Teknologi Dansk hovedtelefon går til kamp mod Sony og Bose

CES 2019: Det kan du også forvente i år

Ekstra Bladet dækker de største nyheder fra CES 2019.

CES 2019 foregår i Las Vegas og er en af verdens største it-messer. Officielt er messen åben fra 8. til 11. januar.

Som i tidligere år vil fladskærme og biler fylde rigtigt meget på messen. 8K-fjernsyn er allerede lanceret i 2018, men ventes at blive vist i en række af nye udgaver på CES 2019. Selvkørende biler og grønne biler bliver der ligeledes mange bud på.

Kunstig intelligens i smarte hjem og stemmestyrede enheder med Google Assistent, Siri eller Amazons Alexa er store teknologier på CES i år.

5G, som er lynhurtigt mobilt internet, vil der blive talt meget om på CES, men forvent ikke at 5G kommer til at betyde ret meget for dig hverken i år eller næste år.

Vanen tro fylder mobiltelefoner - udover 5G - ganske lidt på CES 2019 sammenlignet med for eksempel trådløse enheder til lyd, bærbare computere og naturligvis helt ny brug af teknologi, som vi aldrig har set før.

Du kan læse mere om CES 2019 her.

100 kommentarer
Vis kommentarer