OnePlus går i krig med de store drenge

Lancerede tirsdag tre mobiltelefoner - OnePlus 7 Pro er den nye topmodel

Sådan virker pop-up kameraet på OnePlus 7 Pro.

SENESTE: Du kan se prisen for OnePlus 7 og 7 Pro i chatten længere nede i artiklen

Kinesiske OnePlus brød tirsdag med en årelang tradition.

Her præsenterede firmaet nemlig ikke blot en, men hele tre nye modeller. Tidligere har OnePlus ellers alene haft en enkelt model på markedet på samme tid, senest OnePlus 6T.

Men tirsdag blev både efterfølgeren OnePlus 7 og en helt ny topmodel kaldet OnePlus 7 Pro sendt ud på mobilmarkedet. Sidstnævnte sælges også i en 5G-udgave, der dog indtil videre er helt uinteressant på det danske marked.

Foto: Olivia Loftlund
Foto: Olivia Loftlund

Du kan læse alle specifikationer for OnePlus 7 Pro her - og OnePlus 7 her.

I kamp med Apple
Lanceringen giver imidlertid mere end blot et større udvalg af OnePlus-telefoner.

Med 7 Pro flytter den kinesiske producent sig fra det billigere mellemsegment og op i klassen af de dyreste mobiltelefoner.

Her findes allerede konkurrenter som Huawei P30 Pro, Samsungs Galaxy S10-serie og ikke mindst Apples iPhone X-serie. Og med den slags modstandere skal man kunne noget særligt for at gøre en forskel. Og ikke mindst vinde kunder nok.

Sådan ser telefonen ud.

Pop-up kamera
OnePlus sætter derfor alle kræfter ind på at få opmærksomhed om den - sammenlignet med forgængeren - op til 1200 kroner dyrere 7 Pro.

Det sker med en næsten kantløs 6,67 tommers AMOLED-skærm, hvor kameraet og andre sensorer er flyttet til toppen af enheden.

Tager du en selfie eller bruger kameraet til at låse telefonen op med, så skyder en lille enhed således op, som ifølge OnePlus kan holde til 300.000 operationer - eller 150 selfies hver dag i fem år.

Hovedkameraerne er også markant forbedret i forhold til tidligere, og så har displayet - udover en høj opløsning - en opdateringsfrekvens på 90Hz, hvilket giver en mere flydende brugeroplevelse.


Herover kan du se, hvad redaktøren på MereMobil.dk tænker om den nye model.

De første indtryk
Ekstra Bladet har den seneste uge haft OnePlus 7 Pro til test. Og vores indtryk er, at OnePlus er ganske godt lykkedes med sit forsøg på at videreudvikle sin serie af telefoner.

Telefonens display er bestemt flot, modellen er som altid 'teknologisk muskuløs', og pop-up kameraet virker hurtigt. Den indbyggede læser til fingeraftryk er samtidig forbedret, men fortsat ikke så god som på Huaweis P30 Pro.

OnePlus 7 Pro er også en ganske tung telefon (206 gram) og fysisk højere og tykkere end den allerede store Galaxy S10+ fra Samsung.


Her er vurderingen fra The Verge.

Nyheden fra OnePlus er ganske enkelt ikke så elegant i designet som flere af sine konkurrenter, men teknologisk helt på højde med dem.

Vores råd: jagter du den bedste kameramobil, skal du fortsat gå efter Huaweis P30 Pro, der - dog marginalt - slår OnePlus 7 Pro på billedkvaliteten.

OnePlus 7 Pro koster fra 5399 til 6399 kroner og sælges fra 21. maj. OnePlus 7 kommer først til salg 4. juni og koster fra 4299 til 4799 kroner. Et nyt trådløst headset fra OnePlus er også lanceret i dag.

Du kan læse alle specifikationer for OnePlus 7 Pro her - og OnePlus 7 her.


Marques Brown er imponeret over både skærmen og telefonens hurtighed.

LIVE

15 kommentarer
Vis kommentarer