OnePlus McLaren: Denne telefon overhaler de andre indenom

ANMELDELSE: Det gør faktisk en forskel at have 10 gigabyte RAM på sin mobiltelefon

Det tager blot 20 minutter at lade telefonen op til en hel dags brug. Pr-foto
Det tager blot 20 minutter at lade telefonen op til en hel dags brug. Pr-foto

OnePlus 6T McLaren Edition: 6,41 tommers AMOLED, 10 gigabyte RAM, 256 GB lagerhukommelse, Android 9, 3700 mAh batteri, 185 gram, koster 5399 kroner og sættes til salg tirsdag 18. december.

Hvor meget mere mobiltelefon får du, hvis prisen hæves med 12,5 procent?

Dette lidt skæve regnestykket er man nødt til at lave, efter OnePlus tidligere på ugen lancerede en specialversion af OnePlus 6T kaldet McLaren Edition.

Koster 600 kroner ekstra
Som navnet afslører, taler vi her om en god portion reklamelir. Man tager et Formel-1 hold, bruger farver og andre kendetegn fra McLaren-teamet og tilsætter det så en telefon, man allerede har i produktion.

Men efter nogle dages brug er det svært at overse to tekniske fremskridt, som OnePlus har tilført telefonen. Nemlig hele 10 gigabyte RAM og en oplader, der er den hurtigste, som firmaet nogensinde har leveret en telefon med.

De to funktioner koster dig 600 kroner ekstra. Men forskellen er også til at tage og føle på.

Teknologi - 7. nov. 2018 - kl. 19:34 Kompromiser koster kulttelefon en stjerne

Effekt for pengene
Lad os begynde med de ekstra RAM. Her kan man ikke beskylde OnePlus for allerede at være underdimensioneret.

De eksisterende modeller har enten seks eller otte gigabyte RAM, hvilket er rigeligt til de fleste. Men udover blæreeffekten så gør det faktisk en forskel at have så stor arbejdshukommelse som 10 gigabyte til rådighed.

Selv i en sammenligning med otte gigabyte udgaven virker OnePlus 6T McLaren Edition potent. Her er tale om en mobiltelefon, der aldrig tøver og efterlader konkurrenterne i bakspejlet.

Det samme kan man sige om hurtigopladeren, der dog alene har en markant fordel i opløbet. Måler man opladningen af en normal 6T op mod specialudgaven, vil det nemlig være de første op til 50 procents mere batteri, der giver McLaren en fordel.

Se også: Formel-1 telefon kommer til Danmark: Kan lades på 20 minutter

Den hurtigste på vejen
Det er netop disse 50 procent, at OnePlus slår på i sin markedsføring.

Men det er også i situationer, hvor man akut har brug for strøm på telefonen, at det er nyttigt at kunne gøre det hurtigt. Og mindre vigtigt under en opladning natten over, hvor nogle minutter fra eller til ingen forskel gør.

På de fleste andre områder er OnePlus 6T dog stadig bare 6T. Fingeraftrykslæseren under glasset er ikke blevet dårligere, men er fortsat heller ikke fantastisk. Derimod er designet på bagsiden, som har fået et strøg af den klassiske orange fra McLaren og lagt kulfiber i glasset, smukt at se på.

Vores dom: 5399 kroner er i toppen af mobilmarkedet ikke optrækkeri, men for OnePlus er det dyrt.

Om det er for dyrt, afhænger så helt af, om man tiltrækkes af den særlige aura, det har at have den hurtigste på vejen. Det får du med denne mobil.

Bagsiden er lavet af den samme kulfiber, der findes i en Formel-1-bil. Pr-foto
Bagsiden er lavet af den samme kulfiber, der findes i en Formel-1-bil. Pr-foto
 

Se også: 2700 eller 7000 kroner: Er den dyreste mobil virkelig pengene værd?

29 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere