Pirat-advokater fik en blodtud: Derfor skal du læse brevene alligevel

Det er blevet sværere at fange netbrugere, der ulovligt ser film på nettet - alligevel kan 'piraterne' ikke føle sig sikre

Netpiraterne skal fortsat passe på, selvom advokaterne har fået sværere ved at fælde dem. Videoreportage: Ekstra Bladet TV

Da Østre Landsret mandag afsagde kendelse i en principiel sag om de såkaldte pirat-advokater, åndede mange netbrugere lettet op.

Dommen forhindrer nemlig - indtil videre - advokaterne i nemt af finde ud af, hvem der ulovligt har hentet indhold som film og musik på nettet.

I landsretten mener dommerne modsat byretten, at teleselskabernes data med alle danskernes netbesøg er så fortrolige, at kun politiet kan få adgang med en dommerkendelse. Og kun i meget alvorlige sager om drab og terror.

I Danmark har brevene fra advokatfirmaerne typisk set sådan ud. Privatfoto
I Danmark har brevene fra advokatfirmaerne typisk set sådan ud. Privatfoto
 

Teknologi Tusindvis af kunder udleveret af deres teleselskab: Nu stopper det

Har tusindvis af navne
Men der er flere grunde til, at du fortsat skal tænke dig rigtigt godt om, inden du henter den næste 'gratis' film på nettet.

Dels fordi det er ulovligt og krænker filmselskabernes rettigheder. Men også fordi pirat-advokaterne allerede har flere 100.000 navne og adresser på mistænkte, som de før mandagens dom fik udleveret af teleselskaberne.

Det bliver sværere for advokater at finde dem, der bruger ulovlige streamingtjenester. Teknologi Teleselskaber vinder sag om piratfilm: Gør det sværere at fange dig på nettet

Læs brevet og reager
Dommen betyder heller ikke, at advokaterne og deres klient har opgivet at slå ned på ulovlighederne.

Allerede nu tales der om en mulig anke til Højesteret, men også et nyt forsøg på at få politiet til at tage sagerne op.

I tv-klippet herover kan du få gode råd til, hvad du skal gøre, hvis der dumper eller allerede er dumpet et af de berygtede breve ind ad din brevsprække. Du skal i hvert fald huske at læse og reagere på brevene, hvis du vil være sikker på, at du ikke ender med en meget dyr retssag.

Teknologi Advokat efter dom om streaming: Nu vil flere se film ulovligt

Du kan læse hele kendelsen fra landsretten her:

73 kommentarer
Vis kommentarer