Populær app ændrer design: Det betyder det for dig

Snapchat isolerer dine venners beskeder, så de ikke længere bliver blandet med alt andet indhold

Vennerne til venstre - og alt andet til højre. Det er ifølge Evan Spiegel fra Snapchat måden, du fra i dag skal opleve netværket på. PR-foto
Vennerne til venstre - og alt andet til højre. Det er ifølge Evan Spiegel fra Snapchat måden, du fra i dag skal opleve netværket på. PR-foto

Hvis du er en af dem, der hader, når sociale medier bogstaveligt talt smider alt indholdet i en tørretumbler og herefter sender dine venners opdateringer, annoncer og andet indhold ud til dig som blandede bolcher, så bliver du glad for dagens nyhed fra Snapchat.

Tjenesten har netop frigivet en helt ny version af sin app, hvor vennerne og resten af indholdet skilles helt fra hinanden.

Swiper du til højre i appen, finder du alle beskeder og historier fra vennerne. Swiper du til venstre, får du i stedet historier og andet indhold, som alle andre end vennerne har lavet.

Se også: Løber du tør for strøm? Få mere batteritid på mobilen

Vennerne i fokus
Ifølge Snapchat, der den seneste tid har haft stort problemer med at tiltrække nye brugere, skal den nydesignede app netop sætte mere fokus på det personlige indhold:

'Indtil nu har de sociale medier altid blandet billeder og videoer fra dine venner med indhold fra udgivere og skabere.'

'Dette har sløret de klare linjer mellem professionelt indhold og indhold, der kommer fra dine venner.

'Og selvom det har været et interessant internet-eksperiment, har det også ført til et par spøjse bivirkninger (såsom fake news), og det har fået os til at føle, at vi skal præstere overfor vores venner og ikke blot udtrykke os selv,' skriver firmaet på sin blog.

Du kan læse mere om tankerne bag ændringerne her.

Se også: 24-årig sendte gruopvækkende besked lige før hun forsvandt sporløst


Stifteren af Snapchat Evan Spiegel forklarer her, hvordan tjenesten har lavet sin app om. Video: Youtube

Frederik er noget nemmere for børnene at løbe om hjørner med, afslører Mary i en ny bog. Foto: All Over Danske kongelige - 30. okt. 2017 - kl. 19:40 Frede og Mary uenige: Skal børnene på Snapchat?

15 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere