Så mange har downloadet NemID-nøglekort som app

På blot et døgn er den nye app hentet over 200.000 gange

Selv om du nu kan bruge en app som alternativ til dit fysiske NemID-nøglekort, skal du holde godt fast i papkortet. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Interessen for at hente den nye app, der kan erstatte papkortet med dine NemID-nøglekoder, har været stor.

Efter appen, der findes til både Android- og iOS-enheder, mandag blev lanceret, er den det første døgn hentet 206.400 gange, oplyser Finans Danmark.

Selv om du nu kan bruge en app som alternativ til dit fysiske NemID-nøglekort, skal du holde godt fast i papkortet. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix Teknologi Drop papkortet til NemID: Sådan kan du godkende med din mobil

En smule for langsom
Som Ekstra Bladet tirsdag beskrev i vores første anmeldelse af programmet, er der da også tale om en simpel app, der er nem at bruge.

Men det er også en app, som er en smule for langsom og på flere punkter godt kunne forbedres. Det har også ført til kritik, at man ikke kan bruge programmet på telefoner, der er jailbroken.

Du kan læse hele vores anmeldelse her og få flere informationer om, hvordan du bruger det digitale alternativ til dit nuværende NemID-papkort.

Digitaliseringsdirektør : Derfor er appen en god løsning

Der er sket meget med hensyn til de teknologiske muligheder, siden NemID blev lanceret i 2010.

I dag bruger danskerne deres mobiltelefon på en helt anden måde end dengang, og derfor var der behov for en ny løsning.

Sådan siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i bankernes interesseorganisation Finans Danmark, der sammen med Digitaliseringsstyrelsen står bag den nye NemID-app.

- Der har været en efterspørgsel på en mere tidssvarende løsning. Det har vi fået nu, siger Michael Busk-Jepsen til Ritzau.

Han forsikrer, at den nye app er lige så sikker at bruge som det papkort, danskerne siden 2010 har været vant til at bruge.

- Vi har haft sikkerheden i fokus i hele udviklingen af app'en - fra det første design til den endelige app.

- Sikkerheden er løbende blevet vurderet af forskellige tredjeparter, så vi er overbevist om, at app'en er lige så sikker som papkortet, siger Michael Busk-Jepsen.

18 kommentarer
Vis kommentarer