Sælger fladskærme med falske tilbud

BLACK FRIDAY: Hvert 3. populære fjernsyn bliver markedsført med oppustede før-priser

Fladskærme er en meget populær vare under Black Friday og Cyber Monday. Og det ved butikkerne godt og skruer i mange tilfælde priserne op i ugerne før udsalget. Foto: Jonas Olufson
Fladskærme er en meget populær vare under Black Friday og Cyber Monday. Og det ved butikkerne godt og skruer i mange tilfælde priserne op i ugerne før udsalget. Foto: Jonas Olufson

Der er dømt tilbudsjagt, når næste uge går ’helt i sort’ i en række af både fysiske og digitale forretninger.

På fredag er det Black Friday, mens den efterfølgende mandag har fået navnet Cyber Monday. Og det giver ikke kun store muligheder for dem, der vil gøre en god handel.

Forretningerne ser nemlig også nogle muligheder for at narre kunderne til at tro, at de har sparet mange penge.

- Vi kommer til at se 50 procent gode tilbud, mens resten er noget, du kan købe alle andre tider på året til samme eller lavere priser, lyder vurderingen fra Martin Andersen, der står i spidsen for prisportalen PriceRunner.

Foto: Tek.no Teknologi Apples nye ur imponerer: Bedste nogensinde

Alt for mange tilbud
Aktuelt har portalen lavet en analyse for Ekstra Bladet af priserne på fladskærme, som er blandt de meget solgte tilbudsvarer.

Problemet er bare, at op mod hvert tredje tv i kategorien af de mest populære modeller har fået en højere pris siden 1. september.

Og sammenligner man med data fra sidste års Black Friday, er det netop hvert tredje tilbud, som ender med en dårlig handel.

- Hele humlen i det her er, at der er kommet så mange tilbud. Allerede i dag er det begyndt med Black Week, mens andre gør hele november til tilbudsmåned.

Det er ikke ulovligt at købe en kopivare, men du risikerer, at dit køb bliver holdt tilbage i tolden, fordi det er ulovligt at sælge piratkopier. Foto: Phil Noble/Ritzau Scanpix Teknologi Pas på: Black friday kan koste dig dyrt

Sparer 22 procent

Ifølge PriceRunner er der de kommende uger i gennemsnit 22 procent at spare på de tusindvis af varer, som prisportalen overvåger.

Men når det gælder fladskærme, ventes priserne på udvalgte modeller de kommende måneder at fortsætte med at falde yderligere.

Teknologi Billig mobil har den bedste skærm

Undgå at blive sorteper
- Der kommer bare tilbud hele tiden. Derfor er det også urealistisk at forvente, at de her tilbud er gode hele tiden. Det kan ikke lade sig gøre, for så kunne butikkerne ganske enkelt ikke drive en forretning, mener Martin Andersen.

Løsningen er derfor, at man som forbruger klæder sig godt på til udsalget, hvis man ikke vil ende med at side med sorteper.

- Det kan godt være, at prisen ser ud til at være blevet sat ned, men den er i stedet blevet sat op i ugerne inden udsalget. Og det skal man naturligvis tjekke, før man slår til.

- Men der vil også være nogle rigtig gode tilbud under Black Friday. De er bare blandet op med en masse priser, som ikke er det.

Teknologi Ros til ny billig iPad ... men det her er dybt åndssvagt

Prisfælder i butikken
Det er dog ikke alene tilbuddene, som udgør en prisfælde, mener Martin Andersen.

- Der er jo en stigende interesse for at hente varerne i butikken, når man har bestilt dem på nettet. Og her findes en masse tilbehør og services, som butikkerne gerne vil sælge, men som ikke altid er et godt tilbud for dig som kunde.

- Derfor skal man altså lave sin research af priserne inden.

Teknologi Eftertragtet lampe er blevet markant bedre

118 kommentarer
Vis kommentarer