Samsung misser målet i ny hovedtelefon

ANMELDELSE: Galaxy Buds virker som en lovende pakke, men er reelt et fejlskud, mener vores anmelder

Du kan trådløst genoplade hovedtelefonerne via det medfølgende etui. Men det er nok en funktion, de færreste kommer til at bruge - det er fortsat nemmere og hurtigere med en ledning. Pr-foto
Du kan trådløst genoplade hovedtelefonerne via det medfølgende etui. Men det er nok en funktion, de færreste kommer til at bruge - det er fortsat nemmere og hurtigere med en ledning. Pr-foto

Samsung Galaxy Buds: Trådløse hovedtelefoner, kan oplades trådløst via udvalgte telefoner og opladere, set til 988 kroner

Er det bare mig?

Jeg stillede spørgsmålet adskillige gange under vores test af Samsungs trådløse hovedtelefoner kaldet Galaxy Buds, der som navnet afslører er bygget til at passe sammen med den nye Galaxy S10-serie.

For hver gang jeg troede, at nu var der styr på forbindelsen til de ellers veldesignede hovedtelefoner, mistede jeg den. Og jeg må ærligt indrømme, at i dag tror jeg ikke, at det bare er mig.

Det behøves altså ikke være Bose eller Sony, hvis du skal have en luksus over-ear-hovedtelefon - der er nemlig en 'ny dreng' i byen. Foto: Jabra Teknologi Giver Bose og Sony kamp til stregen

Rådden forbindelse
Test på både Galaxy S10, Huaweis P30 Pro og Motorolas One Vision endte således med samme resultat: forbindelsen var ikke til at stole på. Og nej, jeg har ikke glemt at opdatere hovedtelefonerne - forbindelsen var bare noget hø.

Når man læser de mange tests, der er lavet af Galaxy Buds, er det dog ikke alle, der har oplevet det helvede, det var at holde forbindelsen med enhederne under vores test.

Til gengæld er anmelderne rimeligt enige om, at hovedtelefonerne er bygget med et enkelt produkt i tankerne: Samsungs egne telefoner. Og som minimum en Android-telefonen, da du kan glemme alt om at få reel glæde ud af Galaxy Buds på en iPhone.

Prisen på P30 Pro stiger en smule i forhold til P20 Pro, nemlig 400 kroner ekstra for basismodellen. Det virker som en fair prisstigning, hvis ellers løfterne fra Huawei holder. Foto: ERIC PIERMONT/Ritzau Scanpix Teknologi Her er verdens bedste kameramobil

Det skal du vide

Vægt: 4,9 gram pr. hovedtelefon, etui vejer 39,6 gram

Bluetooth-version: 5.0

Batteri: 58 mAh i hovedtelefon, 252 mAh i etuiet

Battertid: Seks timers streaming/fem timers taletid. Etui giver op til syv timers yderligere brug - 15 minutters opladning i etui giver 1,7 timers brug

USB: Type C

Farver: Sort/hvid

Selvom Jabra Evolve 65e ikke kan betegnes som ægte trådløs, er det ikke noget, man tænker på selv ved meget intenst brug, mener Ekstra Bladets tech redaktør. Pr-foto Teknologi Dansk hovedtelefon: Næsten trådløs med perfekt lyd

Bygget til Samsung
Da vi modtog hovedtelefonen til test, virkede produktet faktisk som en lovende pakke, Samsung havde skruet sammen.

Galaxy Buds sidder nemlig godt i ørerne. Og jeg er vild med, at etuiet er så lækkert og kompakt, som Samsung har bygget det.

Prisen for størrelsen er dog, at der ikke følger nær så meget strøm med på farten, som hvis du køber for eksempel Jabra fremragende trådløse modeller.

Men det er også til at leve med, hvis de ellers kunne holde forbindelsen. Lyden er nemlig ganske acceptabel uden at være prangende. Og ejer du en nyere Samsung-telefon, vil brugeroplevelsen være på højde med Apples AirPods, når du tilslutter dem første gang. Altså nemt og gnidningsløst.

Sådan ser en del af serien ud. Pr-foto Teknologi Samsung slår igen med billig mobilserie

Jeg er derimod lettere skeptisk over for den indbyggede touch-betjening, der som på for eksempel Sennheiser og Bang & Olufsens hovedtelefoner er en frustrerende omgang at lære og bruge.

For eksempel kan du ikke samle volumenkontrol på det ene øre, men tvinges i stedet til at have lyd op (ved at presse ind) på det ene og op på det andet.

Der er dømt hovedtelefoner i den absolutte luksusklasse med Beoplay E8 2.0. Pr-foto Teknologi Skamløs luksus til ørerne

Vælg noget andet
Som du sikkert har regnet ud, har jeg svært ved at anbefale Galaxy Buds. Selv dem, der som jeg dagligt bruger Samsungs telefoner, vil jeg råde til at kigge i en anden retning.

Heldigvis er markedet for trådløse hovedtelefoner stort og med masser af muligheder.

Som allerede nævnt er Jabra et godt sted at begynde jagten, hvis du vil have en hovedtelefon, hvor lyden er i top - og den trådløse forbindelse perfekt på både iPhone og Android.

Teknologi OnePlus går i krig med de store drenge

18 kommentarer
Vis kommentarer