Samsung rystet: Foldbar telefon går i stykker

Telefonen koster 15.900 kroner, men har efter få dage givet alvorlige problemer for brugerne

Her kan du se de vigtigste pointer fra præsentationen af Galaxy Fold.

SENESTE: Nu er lancering udskudt

Efter at have modtaget omfattende roser fra adskillige techanmeldere, er Samsungs store satsning på fremtidens telefon rystet fra hinanden.

Onsdag begyndte de selvsamme anmeldere nemlig at fortælle om, hvordan både skærm og foldemekanismen på deres Galaxy Fold svigter.

I nogle tilfælde er en særlig film, der ligger hen over displayet, blevet fjernet af brugerne, der troede, at det var en normal beskyttelsesfilm.

Det er det imidlertid ikke, men derimod en særlig folie, som skal blive liggende på den 15.900 kroner dyre telefon.

Trænger ind under skærmen
Andre anmeldere har dog ikke gjort andet end at bruge telefonen, som alligevel er brudt ned eller pludselig har fået mærkelige buler under displayet. Angiveligt fordi små fremmedlegemer nemt kan komme ind under skærmen og skade den.

- Jeg har brugt telefonen på helt normal vis, fortæller Dieter Bohn fra The Verge.

- Som at åbne og lukke den og lægge den ned i min lomme.

Bohn mener naturligvis, at det er bekymrende, at den nye og meget kostbare telefon så nemt kan gå i stykker. Særligt fordi almindelige brugere sjældent kan forvente samme hurtige reaktion, som han og andre anmeldere har oplevet. Nemlig at få fløjet en ny enhed ind.

- Det er problematisk, at den lille bule under skærmen kunne presse så skarpt, at den fik skærmen til at gå i stykker.

Samsung bekræfter i en officiel udtalelse om sagen, at man har fået flere henvendelser fra anmeldere, der enten har oplevet, at deres enheder er gået spontant i stykker. Eller er gået i stykker, fordi de fjernede den beskyttende folie.

Enhederne vil nu blive grundigt undersøgt. Og når telefonen om kort tid går i handlen i blandt andet Danmark, vil der følge en klar advarsel med om, at man ikke må pille folien af skærmen.


Todd Haselton fra CNBC fortæller her, hvordan hans foldbare testeksemplar spontant brød sammen. Video: CNBC

Teknologi - 9. apr. 2019 - kl. 13:16 Danmarks dyreste mobil til salg

Telefoner brændte
Det er i øvrigt ikke første gang, at det har rystet Samsung, når firmaet forsøger at gå længere end konkurrenterne.

I 2016 løb den sydkoreanske gigant således ind i alvorlige problemer, da man byggede et alt for stort batteri ind i den nye Galaxy Note 7. Det betød, at flere telefoner brød i brand. Og at firmaets telefoner blev forbudt at tage med hos de fleste flyselskaber.

Efterfølgende viste det sig, at firmaet og dets underleverandører havde haft alt for travlt med at slå konkurrenter på batteritid. Konsekvensen var, at der blev sløset med udviklingen af det store batteri.

Sagen sled dengang ikke alene hårdt på Samsungs image, men var også en særdeles dyr affære, da millioner af enheder skulle tages retur.

Galaxy Fold går i forsalg 26. april og sælges fra 3. maj hos YouSee, Elgiganten og hos Samsung selv. Men som Ekstra Bladet advarede om allerede 9. april: Vores råd er, at man venter med at købe. Først om et år eller to vil teknologien være moden nok og prismæssigt på et niveau, der kan forsvares.

SENESTE: Nu er lancering udskudt

232 kommentarer
Vis kommentarer