Sonos Beam er årets bedste tv-højttaler til familien Danmark

ANMELDELSE: Ny højttaler spiller langt over, hvad pris og størrelse giver indtryk af

Vi giver seks store stjerner til Sonos' seneste soundbar. Pr-foto
Vi giver seks store stjerner til Sonos' seneste soundbar. Pr-foto

Sonos Beam: 68,5 x 651 x 100 mm, 2,8 kilo, 1 x HDMI ARC-indgang, optisk lyd-adapter, set til 3399 kroner.

Jeg burde være skuffet.

Skuffet over, at jeg har betalt næsten dobbelt for meget for Sonos seneste tv-højttaler, Playbase. For efter at have testet nyheden Sonos Beam til lidt over 3000 kroner, virker Playbase som et ringere køb.

Der er af gode, tekniske grunde ikke samme power i Beam som i en Sonos Playbase eller ditto Playbar. Men der er ikke dobbelt så meget lydkvalitet i disse to forvoksede og dyrere højttalere.

Teknologi Kendt højttalerfirma: Derfor kan du ikke få Bluetooth hos os

AirPlay 2 og stemmestyring
Beam spiller med andre ord over, hvad man kan forvente af højttalerens størrelse og pris. Lyden er fyldig og spredes godt i selv en større stue.

Det er derfor svært at anbefale, at man skal gå efter de dyrere soundbars fra Sonos for at få god lyd. Dertil er Beam -  som også understøtter AirPlay 2 og senere i år får stemmestyring med blandt andet Google Assistent - ganske enkelt et røverkøb.

Sonos Beam har en god størrelse, der ikke dominerer stuen eller dit fjernsyn. Pr-foto
Sonos Beam har en god størrelse, der ikke dominerer stuen eller dit fjernsyn. Pr-foto
 

Sonos One er en af højttalerne, der nu understøtter AirPlay 2. Pr-foto Teknologi 24 timer med Sonos AirPlay 2: Begrænset praktisk

Endelig HDMI
Som altid er Sonos-højttaleren også velbygget, nem at koble til et eksisterende system og ganske diskret i sit design.

Udover trådløs lyd via AirPlay 2 eller Sonos' egen standard kan du koble et nyere fjernsyn til højttaleren via HDMI ARC og styre både fjernsyn og tv-lyden.

Det er et markant fremskridt, men 'bor du stadig i fortiden', følger der en adapter til optisk lyd med i kassen.

Ældre modeller af Sonos' højttalere risikerer at miste den support, de hidtil har fået, erkender firmaet nu. Pr-foto Teknologi Sådan vil kendt højttalerfirma svigte kunderne

En god begynder-højttaler
Under vores test var Beam sat sammen med to Sonos One som baghøjttalere.

Den opsætning fungerede godt, men man skal passe på med, at baghøjttaleren tager magten fra Beam.

Sonos One har i stereoopsætningen nemlig mere punch og kraft end Beam. Men det kan heldigvis reguleres via Sonos’ app, så Beam får en mere fremtrædende rolle end Sonos One.

Kombinationen af Beam og Sonos One giver dog uanset finindstillingen ikke verdens bedste surround system, du kan købe i dag. Langt fra.

Men i Sonos verden af lyd og til prisen er Beam et ganske godt valg for de fleste. Også som hjemmets første Sonos-højttaler.

Sonos Beam findes også i hvid. Pr-foto
Sonos Beam findes også i hvid. Pr-foto
 

Med AirPlay 2 får Sonos-systemet adgang til flere lydkilder og større fleksibilitet for brugerne. Pr-foto Teknologi Opdateres i dag: Nu kan du bruge AirPlay 2 på din Sonos-højttaler

Disse tilslutningsmuligheder har Sonos Beam

HDMI

Slut Sonos Beam til dit tv's HDMI ARC-port for at synkronisere lyd, billede og din fjernbetjening. HDMI ARC forbedrer din fjernbetjening. ARV betyder Audio Return Channel og er et stik, der sidder på de fleste nyere fladskærme.

Ethernetport

En ethernetport med 10/100 mbps. Opret forbindelse direkte til din router for at bruge dit Sonos-udstyr, hvis det trådløse netværk er ustabilt.

WiFi

Opretter forbindelse til dit trådløse netværk i hjemmet med enhver 802.11b/g-2,4 GHz router for trådløs streaming uden afbrydelser. Opretter direkte forbindelse via surroundbaghøjttalere eller Sonos SUB til 5 GHz-båndet.

AirPlay 2

Kan bruges med AirPlay 2, når standarden bliver tilgængelig i juli.

Optisk lyd

Kan tilsluttes via den HDMI til optisk lydadapter, der følger med købet.

Kilde: Sonos

15 kommentarer
Vis kommentarer